|

Slovenija: 21-godišnjak napastvovao djevojčice predstavljajući se kao policajac

Slovenija: 21-godišnjak napastvovao djevojčice predstavljajući se kao policajac
2
F
FENA
24.11.2014. u 18:08
14
komentara
2

dijeljenja
Slovenija: 21-godišnjak napastvovao djevojčice predstavljajući se kao policajac Foto: Ilustracija
Slovenska policija u ponedjeljak je objavila da je uhapsila 21-godišnjeg muškarca koji se lažno predstavljao kao policajac u civilu, pri čemu je pod izgovorom da ih treba pregledati seksualno zlostavljao više mladih djevojaka.
U Murskoj Soboti gdje su se napadi dogodili policija je na konferenciji za novinare saopštila da je prošle sedmice zabilježeno pet takvih napada, a zbog sumnje da ih je bilo i više moguće oštećenice pozvane su da prijave sve potencijalne slučajeve napada lažnog policajca.

Osumnjičeni je uhvaćen na osnovi foto-robota koji su pomogli napraviti očevidci, a nalazi se u pritvoru. Djevojkama od koje su neke bile i mlađe od 15 godina prilazio je u gradskom parku, predstavljajući im se kao policijski službenik, krivotvorenom iskaznicom kućne izrade.

Bit će optužen zbog kaznenog djela spolnog napada na maloljetne osobe i lažnog predstavljanja za službenu osobu.

Policija je upozorila da ne treba nasjedati na te i slične slučajeve kad se pojedine osobe predstavljaju policajcima u civilu jer se svaki takav policajac prije intervencije mora osobi legitimirati identifikacijskom iskaznicom na kojoj su fotografija, te ime i prezime policajca, ali i posebnom policijskom značkom.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...