Regija
0

Slovenci optužuju: Na snimcima se vidi da Hrvatska migrante tjera preko hladne rijeke

Klix.ba
Na konferenciji za medije slovenske vlade izrečene su teške optužbe na račun hrvatske policije i vlasti. Slovenci su prikazali snimke termokamere iz helikoptera na kojima se vidi kako hrvatska policija, navodno, tjera izbeglice da prelaze ledenu rijeku Sutlu.

Na konferenciji za medije slovenske vlade čule su se teške optužbe na račun hrvatske policije i vlasti. Slovenci su prikazali snimke termokamere iz helikoptera na kojima se navodno vidi kako hrvatska policija ostavlja izbjeglice na mjesta koja ne nadziru Slovenci.

"Pustili su ih da neorganizirano prelaze rijeku Sutlu. Nisu ih uputili na most, nego su to svjetlosnim znakovima učinili helikopteri naše policije! Šalju ljude u neprikladnoj obući i odjeći da prelaze hladnu Sutlu, a nas optužuju da smo neorganizirani. Stalno pričaju da su humani, a bacaju djecu i starce u smrznutu vodu", rekao je državni sekretar Boštjan Šefic.

On dodaje da Hrvatska pokušava diskreditirati Sloveniju.

"Hrvatska nas pokušava diskreditirati! Evropskom povjereniku ćemo jasno prenijeti naša stajališta i zahtjeve. Do sada je kroz Sloveniju prošlo već 38.000 migranata", rekao je Šefic i dodao da je na terenu trenutno 214 vojnika, te da će ih do kraja dana biti postavljeno ukupno 400.

Snimak koji su prikazale slovenske vlasti možete pogledati ovdje.