Regija
0

Slavonija pod vodom, proglašeno stanje elementarne nepogode

SRNA
Foto: Slavonija portal
Foto: Slavonija portal
U protekla tri dana palo je čak 150 litara kiše po metru kvadratnom na području Slavonije, pa je tako Slavonski Brod proveo još jednu noć "opkoljen" vodom.

U Osiječko-baranjskoj županiji prethodnih dana zabilježen je odron u mjestu Batina u Baranji, evakuacija stanovništva u pojedinim mjestima, milionska šteta na usjevima te na privrednim i stambenim objektima, postavljanje nasipa i intervencije u poplavljenim ulicama, dvorištima i podrumima stamebnih objakata.

Kiša, koja od nedjelje, 30. maja pada u Vukovarsko-sremskoj županiji, poplavila je trećinu usjeva, a najviše teškoća imaju stanovnici županjske Posavine, javili su hrvatski mediji. 

U Babinoj Gredi, zbog velikog dotoka vode iz melioracionih kanala, izlila se rječica Berava i poplavila porodične kuće, dvorišta i vrtove. Mještani i vatrogasci izgradili su 50-ak metara nasipa. 

Na najnižem dijelu obale rijeke Bosut u Vinkovcima cijelu noć građen je nasip u Lovretićevoj ulici, nakon što se  izlila i poplavila put, podrume i dvorišta, na kojima je i do pola metra vode. 

Na cijelom području Brodsko-posavske županije u Hrvatskoj jučer poslije podne  proglašeno je stanje elementarne nepogode zbog obilne kiše koja pada danima.