Regija
0

Slavonija: Dvadesettrogodišnjak dvije godine silovao dječaka

Piše: E. F.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Hrvatski državljanin uhapšen je zbog sumnje da je od septembra 2013. godine pa sve do jula ove godine u Slavoniji silovao osmogodišnjeg dječaka.

Nakon provedene istrage, sumnja se da je 23-godišnji hrvatski državljanin počinio teška kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta. Kako se moglo saznati iz Policijske uprave osječko-baranjske on je nakon hapšenja predat pritvorskom nadzorniku, a potom i ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu Osijek.

U medijima se priča o silovanju pojavila prije dvije sedmice i to nakon što se dječak nije vratio kući do 21 sat kako mu je majka dopustila. Tako ga je ona oko 22:30 sati otišla tražiti na obližnje školsko igralište, gdje se otišao igrati s prijateljima.

Kada je došla tamo, vidjela je kako njezin sin sjedi gol u krilu nepoznatog starijeg muškarca na klupi u grmlju. Muškarac je pobjegao, a majka je potom sina odvela doktorici koja je potvrdila da je dječak silovan.

Detalji ovog zločina izašli su u javnost prije dva dana, ali nikakve službene potvrde do jučer o cijelom slučaju nije bilo, pa je bilo i previše prostora za špekulacije informacijama.

Policija je demantirala postojanje nepoznatog manijaka koji vreba djecu po školskim dvorištima i gradskim parkovima, no ipak je otkriven zlostavljač koji je dijete godinama seksualno zlostavljao, piše Glas Slavonije.