|

FOTO
/
Slavlje, suze radosnice i vatromet nakon oslobađanja Haradinaja

Slavlje, suze radosnice i vatromet nakon oslobađanja Haradinaja
187
F
FENA
29.11.2012. u 11:10
5
komentara
187

dijeljenja
Slavlje, suze radosnice i vatromet nakon oslobađanja Haradinaja Foto: Anadolija
Kosovski Albanci dočekali su danas na Trgu Majke Tereze u centru Prištine, uz suze i vatromet, oslobađajuću presudu bivšem vođi Oslobodilačke vojske Kosova Ramushu Haradinaju pred Haškim tribunalom.
Na centralnom trgu, gdje je Haradinajeva partija Alijansa za budućnost Kosova organizirala direktan prijenos izricanja presude njemu i još dvojici njegovih saradnika Idrizu Baljaju i Lahiju Brahimaju, u trenutku proglašenja odluke prolomili su se uzvici i započeo je vatromet.

Kako javljaju Tanjugovi izvještači, vatromet je trajao duže nego prethodnog dana na proslavi Dana zastave i stote godišnjice države Albanije koja je održana na istom mjestu.

Foto: Anadolija Foto: Anadolija

Tokom slavlja čuli su se i pucnji iz vatrenog oružja. Građani nose majice s Haradinajevim likom i natpisima "Lider koji drži riječ" i "Čistog obraza".

Haradinajev savjetnik i član Predsjedništva Alijanse Besnik Tahiri rekao je Tanjugu da su prezadovoljni presudom i najavio svečani doček i uključivanje Haradinaja u politički život Kosova na veoma odgovornom nivou.

Foto: Anadolija Foto: Anadolija
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...