Makarska
0

Situacija na požarištu znatno bolja

FENA
Foto: Cropix
Foto: Cropix
Nakon teške i neprospavane noći u kojoj nije bilo novih požara, nego se povremeno gasila vatra što bi buknula iz stabala zahvaćenih požarom, jutros je na požarištu bilo stabilno iako se ne može reći da je požar pod nadzorom, rekao je danas županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina.

Nove vatrogasne snage iz kontinentalnog dijela Hrvatske te pripadnici policije i vojske koji su stigli noćas uvelike su pomogle nadzirati cijelo područje zahvaćeno požarom. Na njemu je jutros oko 300 vatrogasaca i 120 vozila, a od jutra im pomažu i tri helikoptera, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin, koji je izrazio zadovoljstvo stanjem na požarištu.

Od 10.30 sati gasiteljima pomaže jedan kanader i jedan air-tractor.

Gradski centar Osejava izvijestio je da je meteorološka situacija povoljna. Bura puše na Makarskome primorju od 30 do 40 kilometara na sat i smiruje se.

Prigradsko naselje Veliko Brdo, koje je od sinoć bilo bez struje zbog izgorjela dva drvena električna stupa, zbog čega u mjestu nije bilo ni vode, od deset sati ima redovitu opskrbu strujom i vodom.

Vatra koju je noćas vjetar širio po padinama podno Biokova iznad mjesta Krvavice i Promajne pred zoru je bila manjeg intenziteta, a jutros je gase vatrogasci i jedan helikopter.

Promet na državnoj cesti D8 je normaliziran iako se vozačima na dijelu ceste od Makarske do Promajne preporučuje pozornija vožnja zbog većeg broja vatrogasnih vozila koja se onuda kreću.