Nezapamćeno zvjerstvo u Puli
0

Silovali 13-godišnjeg dječaka i na leđima mu istetovirali "Cigo"

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U noći sa srijede na četvrtak u pulskom Domu za odgoj djece i omladine, dvojica maloljetnih štićenika silovali su 13-godišnjeg štićenika, brutalno se iživljavajući nad njim, objavio je Jutarnji.hr.

Nesretnoj žrtvi, pripadniku romske nacionalnosti, bez oca i majke, koji je u tu ustanovu stigao prije tri sedmice radi opservacije iz obližnjeg Doma u Istri, sadistički dvojac istetovirao je na leđima tušem i iglom natpis "Cigo".

Nasilnici su nesretnog dječaka uvukli u sobu na drugom spratu, gdje su inače spavali, zaključali vrata, te ga satima zlostavljali. Navodno, niko nije čuo zapomaganja i krike maloljetnika.

Ravnateljica Doma za odgoj djece i omladine Blaženka Butorac, potvrdila je za Jutarnji, da su u četvrtak ujutro, zaposlenici primjetili da se s dječakom nešto zbiva, pa kada im se povjerio, alarmirani su liječnici, policija, socijalni radnici, a obaviješteno je i resorno ministarstvo.

Po njezinoj spoznaji bilo je seksualnog zlostavljanja, a kod žrtve, prema njenim riječima riječima, nisu utvrđene teže tjelesne povrede.

"Onaj istetoviran napis na dječakovim leđima je jeziv, tako da sam još pod šokom", priznala je Blaženka Butorac.

Stariji nasilnik, 15-godišnjak iz Zagreba nalazi se u Istražnom centru Županijskog suda u Puli, dok je mlađi 13-godišnjak iz Pule, ostao u Domu, pod pojačanom prismotrom odgajatelja.