Tragedija u Srbiji
0

Šestoro poginulih u diskoteci u Novom Sadu

SRNA
Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs
Šestoro ljudi poginulo je u požaru koji je tokom protekle noći izbio u diskoteci "Kontrast" u Novom Sadu, javila je Radio-televizija Srbije (RTS).

Iz policije je rečeno da su poginula tri mladića i tri djevojke, dok su još dvije osobe lakše povrijeđene u panici prilikom napuštanja objekta zapaljenog usljed neispravnih instalacija.

 U Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine primljene dvije ženske  osobe  iz Novog Sada sa inicijalima V. I. (1983) i N. D. (1986).  

 N. D. je potom prebačena na Institut u Sremsku Kamenicu, na odjeljenje pulmologije, dok je V.I. zadobila lakše tjelesne povrede, javlja RTV.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Novi Sad Stevan Krstić rekao je da su nastradali u požaru bili zaglavljeni u toaletu u diskoteci. 

Direktor policije MUP-a Srbije Milorad Veljović rano jutros je na licu mjesta rekao novinarima da su, prema prvim inforacijama, neispravne instalacije prouzrokovale požar. 

U trenutku izbijanja požara u diskoteci "Kontrast" bilo je 300 osoba. Vatrogasne ekipe dobile su dojavu o požaru u 2.20 časova i vatra je efikasnom intervencijom ugašena.