{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Šešelju naređeno da se vrati u haški pritvor

S
SRNA
30.3.2015. u 11:44
124
169
Šešelju naređeno da se vrati u haški pritvor
124
Šešelju naređeno da se vrati u haški pritvor
Foto: AFP
Žalbeno vijeće Haškog tribunala naložilo je Pretresnom vijeću da naredi povratak Vojislava Šešelja u haški pritvor u Scheveningenu.
Beogradski Blic javlja da je Žalbeno vijeće Haškog tribunala naložilo Pretresnom vijeću da momentalno opozove odluku o puštanju Šešelja na privremenu slobodu.

Glavni tužilac Haškog tribunala Serge Brammertz pozvao je ranije Žalbeno vijeće da usvoji njegovu žalbu na odluku Sudskog vijeća o privremenom oslobađanju lidera SRS-a Vojislava Šešelja i da odbaci Šešeljev zahtjev da žalba Tužilaštva ne bude prihvaćena.

"Šešelj nije potkrijepio dokazima svoju tvrdnju da žalba Tužilaštva nije zasnovana na validnim pravnim motivima", navodi se u podnesku koji je Brammertz danas uputio Žalbenom vijeću, a koji je objavio Haški tribunal.

Žalba Tužilaštva kojom se traži poništenje odluke o puštanju Šešelja na privremenu slobodu je primjereno zasnovana na Šešeljevim javnim aktivnostima, koje podrivaju osnove za njegovo privremeno oslobađanje, ističe se u podnesku.

Među tim aktivnostima navedene su Šešeljeve ponovljene izjave da se neće dobrovoljno vratiti u Haag, prijetnje ljudima koji sarađuju s Tužilaštvom, izjave koje su uvredljive po žrtve, kao i Šešeljeve izjave i ponašanje koji dovode u pitanje humanitarne razloge vezane za njegovo zdravstveno stanje, prenosi Blic.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: