{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šešelj: Predao sam odgovor na zahtjev tužioca Brammertza

F
30.4.2015. u 14:27
0
24
Šešelj: Predao sam odgovor na zahtjev tužioca Brammertza
0
Šešelj: Predao sam odgovor na zahtjev tužioca Brammertza
Foto: AFP
Lider radikala Vojislav Šešelj rekao je da je danas predao predstavnicima Haškog tribunala u Beogradu svoj odgovor da se ni na koji način nije ogriješio o nalog pretresnog vijeća o privremenom puštanju na slobodu, navodeći da bi odluka o tome mogla da bude donijeta već iduće sedmice.
Povodom hitnog zahtjeva tužioca Sergea Brammertza o izjašnjenju o povlačenju odluke za privremeno puštanje na slobodu, Šešelj je na konferenciji za novinare rekao i da ga odluka o tome ne interesuje" i da kakva god da bude "apsolutni je pobjednik".

Šešelj je ponovio da se dobrovoljno neće vratiti u Haški tribunal i naveo da ukoliko presuda bude oslobađajuća, i ako planirana kazna bude manja od vremena koje je proveo u pritvoru, nema potrebe da se optuženi poziva, osim ako je kazna veća.

"Ako je veća, onda se optuženik poziva. Tu će morati Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić da me hapse i nose na avion", rekao Šešelj.

On kaže i da ne odustaje od svjedočenja na suđenju Ratku Mladiću video linkom navodeći da o tome odluka još nije donijeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: