Regija
0

Šešelj ponovno iz bolnice vraćen u pritvor

FENA
Vojislav Šešelj
Vojislav Šešelj
Vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj, kojem se u Haagu sudi zbog ratnih zločina počinjenih u Hrvatskoj, BiH i protiv vojvođanskih Hrvata, vraćen je u pritvorsku jedinicu, saopćila je u ponedjeljak Srpska radikalna stranke (SRS), nakon što je u nedjelju navečer objavila da je hitno prebačen u bolnicu izvan Haškog suda jer mu je pozlilo.

U saopćenju u ponedjeljak SRS tvrdi kako su liječnici u bolnici naglasili da je neophodno da se pacemaker, koji je nedavno ugrađen Šešelju, kontrolira svaki dan te da su bili iznenađeni kada im je Šešelj rekao da se u Haškom sudu to ne čini jer nema potrebne opreme.

Šešelju je, kako tvrdi SRS, prepisana nova terapija, a liječnici u bolnici su, na temelju nalaza, zaključili da je jedan od lijekova koji je Šešelj do sada uzimao negativno utjecao na bubrege.

Glasnogovornica ICTY-a Nerma Jelačić u nedjelju navečer potvrdila je da je Šešelj prebačen iz pritvorske jedinice u civilnu bolnicu izvan zatvora "iz preventivnih razloga", ne želeći ništa dodatno komentirati.

Radikalna stranka u saopćenju u nedjelju također je zatražila da Haaški sud hitno omogući da Šešelja posjeti i pregleda tim srbijanskih liječnika za koje je Šešelj dao saglasnost.

SRS je i u srijedu navečer saopćio da je Šešelj prebačen u bolnicu izvan Haaškog suda jer mu se naglo pogoršalo zdravstveno stanje, nakon čega je glasnogovornica suda Nerma Jelačić u četvrtak izjavila kako je on vraćen u pritvor nakon što je u srijedu navečer preventivno prebačen u bolnicu radi utvrđivanja i praćenja njegovog zdravstvenog stanja.

Šešelju je, kako je proteklog vikenda saopćio SRS, prilikom nedavnog boravka u bolnici ugrađen pacemaker, nakon što mu se 6. januara pogoršalo zdravstveno stanje.