{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šešelj: Kad izađem iz zatvora bavit ću se politikom i davati intervjue

F
17.6.2014. u 11:16
53
152
Šešelj: Kad izađem iz zatvora bavit ću se politikom i davati intervjue
53
Šešelj: Kad izađem iz zatvora bavit ću se politikom i davati intervjue
Foto: AFP
Vojislav Šešelj obavijestio je Pretresno vijeće Haškog suda da, ukoliko bude odlučeno da ga privremeno puste na slobodu, neće prihvatiti nikakva ograničenja, osim onog da neće napuštati teritorij Srbije.
On ističe i da će učestvovati u političkom životu Srbije, na javnim skupovima, da će davati intervjue novinama, gostovati u televizijskim emisijama i "javno kritikovati" Haški sud.

Šešelj je u podnesku protestovao zbog neodržavanja statusnih konferencija u njegovom predmetu nakon iznošenja završnih riječi, kao i zbog ne donošenja odluke o ukidanju pritvora.

U podnesku Haškom sudu, koji je medijima proslijeđen iz SRS-a, Šešelj navodi da se, ukoliko bude privremeno pušten na slobodu, neće javljati policiji, niti nositi elektronsku narukvicu ili druge predmete kojima se narušava ljudsko dostojanstvo.

Također, navodi i da odbacuje bilo kakve garancije vlade u Beogradu.

Pretresno veće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju izdalo je 13.juna nalog kojim se strane u postupku pozivaju da iznesu mišljenje o mogućnosti da se optuženi Šešelj privremeno pusti na slobodu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: