{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Seks skandal motivisan političkim obračunom potresa HRT

10.7.2013. u 15:42
11
17
Seks skandal motivisan političkim obračunom potresa HRT
11
Seks skandal motivisan političkim obračunom potresa HRT
Zgrada HRT-a
Zaposlenica Hrvatske televizije Mirela Despot privremeno je udaljena s poslova i radnih zadataka budući da je pokrenut postupak utvrđivanja odgovornosti.
Kružile su glasine da je Despot na HRT-u uručen otkaz ugovora o radu, ali iz HRT-ove Službe za odnose s javnošću to su demantirali. Rezultat je to seks skandala koji potresa HRT i političku scenu, a o kojem se danas raspisala i dnevna štampa u susjednoj Hrvatskoj, piše Index.

Naknadno su s HRT-a poručili da je postupak pokrenut "zbog sumnje poslodavca o povredi radne obveze iz oblasti poslovanja". Iz Službe za odnose s javnošću HRT-a naglašavaju da se radi o privremenoj suspenziji te da joj teku sva prava iz radnog odnosa.

"Ovo nije presedan, odnosno prvi slučaj da poslodavac pokreće ovakav postupak u vezi sa nekim od svojih radnika. Odbacujemo sve insinuacije da je povod suspenziji sporni mail, ili da je riječ o pritiscima iz političkih stranaka", tvrde s HRT-a.

Cijela priča započela je nakon što su odgovorne osobe na HRT-u primile e-mail u čijem se privitku nalazi eksplicitna fotografija Mirele Despot, odnedavno rukovoditeljice Radne jedinice prodaje, i muškarca čiji identitet iz fotografije nije moguće ustanoviti.

Despot je na spomenutu funkciju izabrana na mandat od pet godina na osnovu javnog konkursa 12. juna. Izvor s HRT-a navodi da je konkurs proveden u potpunosti čisto i transparentno.

Nakon toga, u četvrtak, 4. jula, odgovorne osobe na HRT-u primile su spomenuti e-mail iz kojeg se nedvojbeno može zaključiti da je određena "zainteresirana strana" odlučila na sramotan i prljav način iskoristiti intimu HRT-ove zaposlenice Despot za podmetanje političkim protivnicima.

Slučaj će, kako se čini, dobiti i sudski epilog. Naime, Jutarnji list je objavio, pozivajući se na anonimne izvore, da je visoki dužnosnik SDP-a prijavio DORH-u prijetnje nepoznatog muškarca, koji ga je ucjenjivao SMS porukama zbog navodne veze s njegovom suprugom.

Prema informacijama Jutarnjeg, istraga je i dalje u toku, a ucjenjivač je priveden, te je navodno priznao da nema nikakvih dokaza da je SDP-ov saborski zastupnik na kojeg je vršio pritisak doista u ljubavnoj vezi sa zaposlenicom HRT-a. Istragom je navodno obuhvaćeno više osoba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: