{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sekretar u hrvatskoj vladi podnio ostavku u prenosu uživo: Ovo je folklor, država umire

20.2.2018. u 17:33
398
135
Sekretar u hrvatskoj vladi podnio ostavku u prenosu uživo: Ovo je folklor, država umire
398
Sekretar u hrvatskoj vladi podnio ostavku u prenosu uživo: Ovo je folklor, država umire
Foto: Screenshot
Državni sekretar u hrvatskom ministarstvu demografije Marin Strmota podnio je ostavku prilikom konferencije za medije čime je iznenadio prisutne predstavnike medija, ali i ministricu Nadu Murganić.
Strmota je postao zvijezda dana nakon što je prilikom prenosa uživo izjavio kako daje ostavku zbog načina kako ministarstvo rješava, odnosno ne rješava demografski problem kod susjeda. Sve vrijeme njegovog izlaganja pokraj njega stajala je iznenađena ministrica.

Na pitanje novinarke Nove TV o tome zašto je predstavljeni plan ministarstva isti kao onaj koji je prezentiran prošle godine, Strmota je kazao kako se slaže sa zaključkom.


"Ovo je jedan veliki folklor. Nakon godinu i četiri mjeseca u vladi kao demograf i mladi čovjek smatram da ovo nije dovoljno ozbiljno i s današnjim danom ja podnosim ostavku na mjesto državnog tajnika. Država izumire, ovo je najgore stanje u Hrvatskoj od kad postoji država. Pričati ovako neozbiljno o ovome... Ja kao mladi čovjek, građanin Hrvatske, otac dvoje djece, suprug nezaposlene supruge, nezaposlenih roditelja, ne vjerujem da će se išta riješiti ovakvim pristupom. Hvala vam lijepo", rekao je Strmota koji je potom izašao iz sale.

Na pitanje novinarke da li je ministrica znala da će sekretar dati ostavku, ona je vidno šokirana kazala da nije.

"To nestrpljenje jednog mladog čovjeka, jednog znanstvenika", rekla je Murganić pravdajući se kako demografski problemi u Hrvatskoj nisu nastali za vrijeme trenutne vlade.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: