|

SDA će ponuditi viziju saradnje Savezu za promjene

SDA će ponuditi viziju saradnje Savezu za promjene
0
F
FENA
29.11.2010. u 20:19
1
komentara
0

dijeljenja
SDA će ponuditi viziju saradnje Savezu za promjene Šemso Tanković
Hrvatski saborski zastupnik i predsjednik Stranke demokratske akcije RH (SDA) Šemso Tanković najavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli da će ta stranka Savezu za promjene, u kojemu su SDP, HNS, IDS i HSU, uskoro ponuditi svoju viziju saradnje.
Istaknuo je kako s predstavnicima tog saveza, prije potpisavanja izjave o stvaranju izborne koalicije i zajedničkom izlasku na sljedeće parlamentarne izbore, poznatog kao "kukuriku koalicija", još nisu razgovarali, ali je pritom podsjetio na prošle parlamentarne izbore, kada su SDA i SDP sklopili ugovor o zajedničkom nastupu. No, rekao je, na idućim parlamentarnim izborima SDA želi više.

"SDA želi biti dio zajedničkog nastupa jer iza nas stoji 45 hiljada glasova. Svi će se oni opredijelili za ovu koaliciji ukoliko budemo li pronašli zajednički jezik", poručio je Tanković, koji smatra da bi ta stranka u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji te u gradu Zagrebu mogla imati svoje kandidate s realnim izgledima za ulazak u saborske klupe.

"Idealni scenarij bi bio da budemo stranka s tri zastupnika, no postoji i negativna opcija, a to je da izgubimo i ono što danas imamo, odnosno jednog zastupnika", napomenuo je Tanković. Idući popis stanovništva u martu sljedeće godine bit će izuzetno važan, rekao je Tanković, dodajući da će zato "svoje ljude nastojati uvjeriti da se slobodno izjašnjavaju kao Bošnjaci".

"Kao Bošnjaci znamo da su Hrvatska i Bosna i Hercegovina jedinstveni geopolitički prostor i cilj nam je interesno povezati obje zemlje", zaključio je predsjednik SDA Šemso Tanković.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...