Istanbul
311

Sastanak turskog predsjednika i Vučića: Erdogan dovodi u Srbiju 150 biznismena

Klix.ba
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan dovest će u Srbiju 150 biznismena kako bi uspostavili poslovne kontakte sa srpskim privrednicima, najavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, poslije sastanka sa Erdoganom u Istanbulu, rekao da vjeruje da će njegov turski kolega u najkraćem roku posjetiti Srbiju i da ga je zamolio da to bude na više dana, kako bi mogli da razgovaraju o svim regionalnim i političkim temama.

Današnji sastanak bio je prvi zvanični bilateralni sastanak Vučića i aktuelnog predsjednika Turske.

Vučić je konstatovao da trgovinska razmjena Srbije sa Turskom raste iz godine u godinu i da očekuje će se to i dalje nastaviti.

"Imao sam razgovore sa turskim kompanijama zainteresovanim za tekstilnu industriju, privatizaciju naših banja i za neke druge oblasti za koje do sada nismo vidjeli takvo interesovanje turskih investitora", rekao je Vučić, a prenosi Blic.rs.

On je dodao da vjeruje da će uz podršku Erdogana i Turske, to donijeti nove rezultate, još više zaposlenih i veći rast BDP Srbije.

Vučić je istakao i da je Turska jedna od zemalja koja je najvažnija za punu regionalnu stabilnost i mir.

"I mi poštujemo tursku snagu, poštujemo i sebe, i mislimo da možemo da izgradimo dobro i iskreno prijateljstvo između srpskog i turskog naroda i srpske i turske države", zaključio je Vučić.