Informacije BIA-e
42

Šarić nudi 10 miliona eura za ubistvo Tadića i Dačića

SRNA
Darko Šarić
Darko Šarić
Odbjegli narko bos Darko Šarić ponudio je nagradu od 10 miliona eura za ubistvo šestero najviših državnih funkcionera, među kojima su i bivši predsjendik Srbije Boris Tadić i miistar policije Ivica Dačić, koje je optužio za krah svoje narko-imperije.

Srpska tajna služba Bezbjednosno-informativna agencija (BIA) dobila je informaciju da su, osim Tadića i Dačića, ucijenjene glave i Tadićevog šefa kabineta Miodraga Rakića, direktora BIA Saše Vukadinovića, tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića i još aktuelne ministarke pravde Snežane Malović - piše Press.

List navodi da je BIA ovu informaciju dobila prošle nedjelje od jedne od najboljih evropskih obavještajnih službi i njena vjerodostojnost se ne dovodi u pitanje.

O sadržaju poruke obaviješteni su i novi predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i njegov kabinet.

U Nikolićevom kabinetu su za Press rekli da su upoznati sa informacijama o ugroženosti bezbjednosti ovih ljudi, i da su pokrenute istrage.

Saradnici Nikolića navode da je on insistirao da Tadić i njegova porodica budu maksimalno zaštićeni i poslije prestanka njegove fukcije.

Odbjegli crnogorski narko bos Darko Šarić se navodno trenutno nalazi u Južnoafričkoj Republici, gdje mu utočište pružaju lokalna policija i svjetski karteli.

Press je ranije objavio da je Šarić promijenio ime u Jan van Husel.