Sarajka Melita Mulić ima 19 funkcija u SDP-u u Hrvatskoj

Klix.ba
14.11.2012. u 11:58
0
45
Sarajka Melita Mulić ima 19 funkcija u SDP-u u Hrvatskoj
0
Sarajka Melita Mulić ima 19 funkcija u SDP-u u Hrvatskoj Melita Mulić (Foto: Zagrebancija.com)
Melita Mulić, saborska zastupnica SDP-a u Hrvatskoj, ima ukupno 19 funkcija i članstava u odborima, vijećima, gradskim i državnim komisijama. Mulićeva je rođena u Sarajevu, diplomirala je na Sveučilištu u Zadru, a školovanje nastavila u Velikoj Britaniji.
Mulićeva je zastupnica Hrvatskog sabora od 18. januara 2012. godine, a osim toga imenovana je na više dužnosti. Članica je saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, zatim Odbora za međuparlamentarnu saradnju, imenovana je u Odbor za evropske integracije te u Odbor za ravnopravnost spolova.

Melita Mulić još je i članica Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini unije za Mediteran, dok je u tri izaslanstva (u Zajedničkom parlamentarnom odboru RH-EU, u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope te u Parlamentarnoj dimenziji Srednjoevropske inicijative) zamjenica člana.

Članica je Predsjedništva Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a, a pritom je i članica Vijeća za međugradsku i međunarodnu saradnju gradskog odbora SDP-a Grada Zagreba te članica Vijeća za međunarodne odnose u stranci.

"Da, brojni su to odbori, ali ipak se tu radi o srodnim temama. U odabiru tih odbora poštovale su se moje želje, a vodili smo se i mojim obrazovanjem. Ja sam diplomirala turizam, ali i medije i kulturu, a područje moje uže ekspertize su još vanjski i evropski poslovi te rodna ravnopravnost i ljudska prava', kazala je svestrana Mulić za Globus.

No, izgleda da joj ni to nije dovoljno te je istakla kako bi ostatak slobodnog vremena najbolje bilo posvetiti lokalnoj zajednici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (45)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: