Svestrana žena
0

Sarajka Melita Mulić ima 19 funkcija u SDP-u u Hrvatskoj

Klix.ba
Melita Mulić (Foto: Zagrebancija.com)
Melita Mulić (Foto: Zagrebancija.com)
Melita Mulić, saborska zastupnica SDP-a u Hrvatskoj, ima ukupno 19 funkcija i članstava u odborima, vijećima, gradskim i državnim komisijama. Mulićeva je rođena u Sarajevu, diplomirala je na Sveučilištu u Zadru, a školovanje nastavila u Velikoj Britaniji.

Mulićeva je zastupnica Hrvatskog sabora od 18. januara 2012. godine, a osim toga imenovana je na više dužnosti. Članica je saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, zatim Odbora za međuparlamentarnu saradnju, imenovana je u Odbor za evropske integracije te u Odbor za ravnopravnost spolova.

Melita Mulić još je i članica Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini unije za Mediteran, dok je u tri izaslanstva (u Zajedničkom parlamentarnom odboru RH-EU, u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope te u Parlamentarnoj dimenziji Srednjoevropske inicijative) zamjenica člana.

Članica je Predsjedništva Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a, a pritom je i članica Vijeća za međugradsku i međunarodnu saradnju gradskog odbora SDP-a Grada Zagreba te članica Vijeća za međunarodne odnose u stranci.

"Da, brojni su to odbori, ali ipak se tu radi o srodnim temama. U odabiru tih odbora poštovale su se moje želje, a vodili smo se i mojim obrazovanjem. Ja sam diplomirala turizam, ali i medije i kulturu, a područje moje uže ekspertize su još vanjski i evropski poslovi te rodna ravnopravnost i ljudska prava', kazala je svestrana Mulić za Globus.

No, izgleda da joj ni to nije dovoljno te je istakla kako bi ostatak slobodnog vremena najbolje bilo posvetiti lokalnoj zajednici.