|

Sanader se žalio na pritvor

Sanader se žalio na pritvor
0
F
FENA
13.1.2011. u 18:32
6
komentara
0

dijeljenja
Sanader se žalio na pritvor Ivo Sanader (Foto: AP)
Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader podnio je žalbu na svoj pritvor u Salzburgu Višem zemaljskom sudu u Linzu, javila je u četvrtak austrijska novinska agencija APA.
Žalba je od jučer u Linzu, izjavila je APA-i glasnogovornica državnog odvjetništva u Salzburgu Barbara Feichtinger. Žalba će automatski produžiti Sanaderov ekstradicijski pritvor za još jedan mjesec, rekao je njegov austrijski branitelj bečki advokat Werner Suppan.

"Gospodin Sanader želi postupak za izručenje doživjeti na slobodi", rekao je odvjetnik, dodavši kako je žalba podnesena 30. decembra. Po njegovu mišljenju ne postoji opasnost od bijega ni prikrivanja dokaza. Advokat drži kako bi sud u Linzu mogao donijeti odluku u idućih deset do 14 dana.

Na temelju automatskog produženja pritvora od četiri sedmice otpada za 27. januara zakazano ročište o pritvoru, rekao je advokat.

"Ako viši zemaljski sud odluči produžiti ekstradicijski pritvor, ta će odluka dovesti do produljenja roka od dva mjeseca", rekao je pravosudni službenik u Linzu.

Suppan je kazao kako Sanaderovi hrvatski branitelji još nemaju uvid u dokumente te da se zbog toga bivši premijer nije složio s pojednostavljenim postupkom za izručenje Hrvatskoj.

Bivši hrvatski premijer u ekstradicijskom je pritvoru u Austriji od hapšenja 10. decembra zbog tjeralice koju je za njim raspisala Hrvatska zbog sumnje u umiješanost u korupciju.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...