Dragan Primorac
0

"Sanader se vraća u politiku preko Bandića"

FENA
Nezavisni predsjednički kandidat Dragan Primorac izjavio je danas u Osijeku kako "cijela Hrvatska govori o tome da je Milan Bandić pravi predsjednički kandidat nekolicine iz vrha HDZ-a i Ive Sanadera" te da se Sanader vraća u hrvatsku politiku, upravo preko Milana Bandića.

Na konferenciji za novinare Primorac je kazao kako takve informacije dobiva "od niza uglednih ljudi s terena" te od "duboko razočaranog biračkog tijela HDZ-a".

Govoreći o događanjima vezanim uz privatizaciju INA-e Primorac je rekao kako je javnost proteklih dana mogla od bivšeg premijera Sanadera i predsjednika Stjepana Mesića čuti da o tome nešto znaju i imaju nešto za reći te ih pozvao da se obrate hrvatskim građanima i kažu im istinu o INA-i.

Na novinarski upit je li ministar Božidar Kalmeta trebao podnijeti ostavku zbog političke odgovornosti zbog brojnih afera u njegovom resoru, Primorac je odgovorio kako bi on, da je njegovom mjestu, to učinio, ali da on nema nikakvih dokaza, ne temelju kojih bi mogao teretiti Kalmetu.

Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP), koja podupire Primorca, Daniel Srb kazao je kako je Primorac napravio iznimne promjene kada je u pitanju dostupnost visokog obrazovanja mladim ljudima, što je jedna od najznačajnijih poluga razvoja.

Tokom današnje posjete Osijeku Primorac će se sastati s građanima na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića, a nakon Osijeka posjetit će i Đakovo.