|

Sanader provodi pljačku "tešku" milijardu dolara godišnje

Sanader provodi pljačku "tešku" milijardu dolara godišnje
0
F
FENA
9.11.2008. u 20:22
0
komentara
0

dijeljenja
Sanader provodi pljačku "tešku" milijardu dolara godišnje
Hrvatski premijer Ivo Sanader i njegovi pajdaši masivno pljačkaju Hrvatsku i tako osipaju i već više nego ograničena sredstva te zemlje, piše Washington Times.
Taj američki dnevnik poziva se na podatke hrvatskog Adriatic Institutea, koji kažu kako korupcija vlade hrvatske porezne obveznike godišnje stoji više od milijardu dolara, te ističe kako je to šokantan iznos za zemlju čiji BDP iznosi 23 milijarde dolara.

Likvidacija Ive Pukanića i Nike Franjića iskristalizirala je koliko se hrvatskim biračima gadi politički establišment, navodi Washington Times i tvrdi kako Sanader zapravo nije zainteresiran za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije.

U tom kontekstu citiraju izjavu bivšeg estonskog premijera Marta Laara, koji je rekao kako je prvi korak u borbi protiv korupcije ne biti korumpiran. S obzirom na to da je Sanader dio problema, njegova antimafijaška i antikorupcijska kampanja osuđena je na propast, a Hrvati će za to nastaviti plaćati, piše američki dnevnik.

Washington Times ističe kako HDZ-ova elita posljednjih pet godina pljačka državnu imovinu i kompanije u državnom vlasništvu te kako se Sanader navodno dokopao nekoliko milijuna dolara, a može se pohvaliti i kolekcijom skupih satova.

Navodi i kako većina ministara sjedi u nadzornim odborima industrija u državnom vlasništvu koje su umiješane u sumnjive privatizacije ili skupe građevinske projekte u koje odlaze golema državna sredstva.

Autor članka Jeffery T. Kuhner ističe i kako Sanader besramno koristi hrvatske medije kako bi ocrnio svoje kritičare.

Kao primjer navodi svoj prošlogodišnji članak u kojem je kritizirao Sanaderov prvi mandat nakon čega ga je Sanader proglasio Pašalićevim prijateljem da bi nakon toga Hina objavila očito napadački tekst u kojem se uz veze s Pašalićem navodi i kako je Kuhner jedan od svega nekoliko američkih novinara koji su podržavali Tuđmana.

Kuhner takve optužbe negira te ističe kako je Pašalića višekratno oštro kritizirao zbog ksenofobičnog nacionalizma i masivne korupcije, a devedesetih je pisao i protiv Tuđmanovog režima, kritizirajući autokraciju, nepotizam u ekonomiji i antisemitizam.

Kaže kako je podržavao hrvatsko otcjepljenje od Jugoslavije, ali da je to dovoljno velika razlika da bi ju trebala shvatiti i prohadezeovska piskarala u Hini.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.