Hrvatska
0

Sanader protiv dvostrukih mjerila u pregovorima s eu

FENA
Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader izjavio je danas da se protivi dvostrukim standardima u pregovorima s Europskom unijom.

Sanader je tijekom današnjeg predstavljanja monografije "Heroji ne umiru" rekao da je Slovenija s neriješenim graničnim pitanjem ušla u punopravno članstvo Europske unije, a sada blokira Hrvatsku u njezinim pregovorima.

Naglasivši da se neće trgovati hrvatskim državnim teritorijem, Sanader je rekao da baš zbog žrtava branitelja treba inzistirati nameđunarodnoj sudskoj instanci kod rješavanja graničnog pitanja sa Slovenijom.

Želimo dobre odnose sa Slovenijom, rekao je i ocijenio kako je očito da Slovenija ne želi pred Međunarodni sud. Pozvao je Sloveniju da odblokira pregovore o punopravnom članstvu Hrvatske u Europskoj uniji.

Što se tiče zločina iz Drugog svjetskog rata, Sanader je rekao da je antifašizam ugrađen u hrvatski Ustav i hrvatsku državu, ali da sve zločine treba procesuirati.

Usprotivio se, kako je rekao, dvostrukim mjerilima po kojima je potrebno procesuirati zločine samo iz Domovinskog rata, a ne i iz Drugog svjetskog rata.