|

Sanader ponovo u sudnici

Sanader ponovo u sudnici
1
S
SRNA
26.11.2012. u 10:44
1
komentara
1

dijeljenja
Sanader ponovo u sudnici Ivo Sanader (Foto: Arhiv/AFP)
Bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu danas se nastavlja suđenje u slučaju "Fimi medija" na kojem će svjedočiti Marcela Gracin, koja je u HDZ-u radila od 2006. do 2008. godine.
Sanader je u Županijski sud u Zagrebu dovezen iz zatvora u Remetincu i ovo je njegovo prvo pojavljivanje nakon što je 20. novembra pred istim sudom presudom osuđen na 10 godina zatvora u slučajevima "Hipo" i "Ina-MOL".

Sanader i bivši portparol HDZ-a Ratko Maček jedini u slučaju "Fimi medija", uz HDZ kao prvu optuženu stranku, nisu priznali da su iz državnih institucija i fabrika nezakonito izvukli 70-ak miliona kuna.

Korupciju su priznali bivši stranački rizničar Mladen Barišić, HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević i vlasnica "Fimi medije" Nevenka Jurak.

Gracin, koja je i poslije HDZ-a prešla da radi u Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija, rekla je da je od prelaska u Ministarstvo radila na organizaciji skupova i ostale poslove, ali da nije imala ugovor, prenose hrvatski mediji.

Za to je, kako je istakla, dobijala 1.500 kuna po koje je dolazila u računovodstvo kod Pavoševićeve i tamo se potpisivala na neki papir.

Još dva svjedoka posvjedočili su da su poslove koje su obavljali u HDZ-u novac na ruke dobijali od Pavoševićeve

Sanader je 20. novembra osuđen na 10 godina zatvora zbog primanja provizije od austrijske Hipo banke i za uzimanja mita od MOL-a kojem je zauzvrat prepustio upravljačka prava u Ini.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...