{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sanader podnio zahtjev za aktiviranje zastupničkog mandata

F
14.10.2010. u 14:58
0
0
Sanader podnio zahtjev za aktiviranje zastupničkog mandata
0
Sanader podnio zahtjev za aktiviranje zastupničkog mandata
Ivo Sanader
Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić zaprimio je pisani zahtjev Ive Sanadera za aktiviranje zastupničkog mandata u Hrvatskom saboru sa 13. oktobrom 2010. godine, saopćeno je iz Hrvatskog sabora.
Zahtjev je proslijeđen Mandatno-imunitetnom povjerenstvu, kaže se u saopćenju.

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) tek će u srijedu raspravljati o Sanaderovom zahtjevu. Predsjednik MIP-a Damir Sesvečan objasnio je da nema potrebe da se MIP ranije sastaje, jer prije srijede neće zasjedati ni Sabor.

Sanader je zastupnički mandat osvojio na izborima 2007, i to kao kandidat HDZ-a u 10. izbornoj jedinici, no odmah ga je stavio u mirovanje, zbog nespojivosti zastupničke dužnosti s premijerskom, a u saborskoj klupi zamijenila ga je Željana Kalaš (HDZ). Kad je, 1. jula 2009., podnio ostavku na dužnost premijera, Sanader je ponovno aktivirao, a zatim odmah i zamrznuo svoj mandat, čime je ostvario pretpostavke da ga može ponovno aktivirati u bilo kojem trenutku nakon prestanka šestomjesečnog moratorija, koji mu je istekao u januaru.

Zahtjev za ponovnim aktiviranjem Sanaderova mandata Sabor je primio jučer, a Sesvečan objašnjava da će mu mandat ponovno teći osmog dana od podnošenja zahtjeva, dakle od slijedećeg četvrtka.

MIP će u srijedu utvrditi je li Sanaderov zahtjev u skladu sa zakonom, a nakon toga će o tome izvijestiti Sabor, koji odluku MIP-a treba potvrditi na plenarnoj sjednici, objasnio je Sesvečan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: