{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sanader podnio zahtjev za aktiviranje zastupničkog mandata

F
14.10.2010. u 14:58
0
0
Sanader podnio zahtjev za aktiviranje zastupničkog mandata
0
Sanader podnio zahtjev za aktiviranje zastupničkog mandata
Ivo Sanader
Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić zaprimio je pisani zahtjev Ive Sanadera za aktiviranje zastupničkog mandata u Hrvatskom saboru sa 13. oktobrom 2010. godine, saopćeno je iz Hrvatskog sabora.
Zahtjev je proslijeđen Mandatno-imunitetnom povjerenstvu, kaže se u saopćenju.

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) tek će u srijedu raspravljati o Sanaderovom zahtjevu. Predsjednik MIP-a Damir Sesvečan objasnio je da nema potrebe da se MIP ranije sastaje, jer prije srijede neće zasjedati ni Sabor.

Sanader je zastupnički mandat osvojio na izborima 2007, i to kao kandidat HDZ-a u 10. izbornoj jedinici, no odmah ga je stavio u mirovanje, zbog nespojivosti zastupničke dužnosti s premijerskom, a u saborskoj klupi zamijenila ga je Željana Kalaš (HDZ). Kad je, 1. jula 2009., podnio ostavku na dužnost premijera, Sanader je ponovno aktivirao, a zatim odmah i zamrznuo svoj mandat, čime je ostvario pretpostavke da ga može ponovno aktivirati u bilo kojem trenutku nakon prestanka šestomjesečnog moratorija, koji mu je istekao u januaru.

Zahtjev za ponovnim aktiviranjem Sanaderova mandata Sabor je primio jučer, a Sesvečan objašnjava da će mu mandat ponovno teći osmog dana od podnošenja zahtjeva, dakle od slijedećeg četvrtka.

MIP će u srijedu utvrditi je li Sanaderov zahtjev u skladu sa zakonom, a nakon toga će o tome izvijestiti Sabor, koji odluku MIP-a treba potvrditi na plenarnoj sjednici, objasnio je Sesvečan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: