Regija
0

Sanader negirao krivicu i u slučaju uzimanja provizije

FENA
Ivo Sanader (Foto: AFP)
Ivo Sanader (Foto: AFP)
Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader danas je u zatvoru u Remetincu pred USKOK-ovom tužiteljicom iznio odbranu zbog sumnji da je 1994. i 1995. godine kao zamjenik ministra vanjskih poslova od Hypo banke uzeo proviziju od 3,5 miliona kuna pri čemu je negirao svu krivicu, ali kao i u slučaju Fimi medija odbio odgovarati na pitanja.

Jedan od njegovih branitelja Čedo Prodanović rekao je novinarima nakon ispitivanja, koje je potrajalo sat vremena, da se Sanader dobro držao i da nikoga nije teretio. "S obzirom da je to bitno manji predmet od slučaja Fimi medije odbrana nije dugo trajala", kazao je Prodanović.

Najavio je da će on i njegov kolega Goran Sujić danas izvršiti uvid u spis u slučaju uzimanja provizije koji ima preko hiljadu stranica, ali je bitno manji u odnosu na spis o Fimi mediji.

Sljedeće ispitivanje Sanadera, kojeg USKOK sumnjiči za više korupcijskih afera, prema riječima Prodanovića vjerojatno će biti za desetak dana s obzirom da su u toku godišnji odmori, a i Sanader mora obaviti nekoliko ljekarskih pregleda.

Prodanović tvrdi da je Sanader u dobrom psihofizičkom stanju, a za medijske navode da je teško bolestan kazao je da niti Sanader to subjektivno osjeća, niti oni to primjećuju.

Prodanović je, odgovarajući na novinarski upit, kazao da su mjere sigurnosti prema Sanaderu iste kao i prema drugim zatvorenicima.

Upitan može li se uskoro očekivati optužnica u nekom predmetu prema Sanaderu, Prodanović je rekao da to treba pitati USKOK, a da su oni spremni na sve varijante.