|

Sanader: Neću se baviti politikom

Sanader: Neću se baviti politikom
0
F
FENA
15.3.2012. u 13:32
1
komentara
0

dijeljenja
Sanader: Neću se baviti politikom Ivo Sanader
Bivši premijer Republike Hrvatske i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader izjavio je danas nakon izlaska iz sudnice da se neće baviti niti komentirati politiku.
"Neću se baviti politikom. Već prije tri mjeseca sam rekao da politiku neću komentirati i da se neću njome baviti, tako da je svaki komentar suvišan", rekao je Sanader novinarima odgovorivši tako nekada bliskoj suradnici i sadašnjoj predsjednici HDZ-a Jadranki Kosor koja je sinoć u Dnevniku Nove TV rekla da Sanader "pozorno motri na proces u HDZ-u" te da "misli da razgovara s nekim ljudima koji su se i neki dan okupljali oko jednog od mogućih budućih kandidata".

Jedna od Sanaderovih braniteljica Jadranka Sloković je, pak, nakon ročišta izjavila da je zadovoljna današnjim iskazima svjedoka obrane jer se, kako je rekla, pokazalo da je većina ministara u Sanaderovoj vladi glasovala po savjesti, odnosno da većina ministara nisu bili "moralne krpe". One koji misle da su bili "krpe" pozvala je da dođu dati iskaz na zagrebački Županijski sud na kojemu se Sanaderu sudi zbog ratnog profiterstva u slučaju Hypo i primanja mita u slučaju Ina-MOL.

Bivši potpredsjednik vlade RH Slobodan Uzelac danas je kao svjedok obrane izjavio da Sanader nije utjecao na njega kako da glasuje o izmjeni međudioničarskog ugovora s MOL-om. Za razliku od dvojice ranije ispitanih bivših ministara Damira Polančeca i Ivana Šukera, Uzelac je kazao da članovi vlade nisu morali glasovati u skladu s premijerovim očekivanjima.

Suđenje se nastavlja sutra kada bi trebali svjedočiti bivši predsjednik Sabora Luka Bebić i bivša ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...