Regija
0

Sanader: Glavaš će biti na konstituirajućoj sjednici Sabora

FENA
Predsjednik HDZ-a i premijer Ivo Sanader izjavio je danas da će HDSSB-ov zastupnik Branimir Glavaš biti na konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora, kao i to da je zatražio da se ispita navodni sastanak bivšeg šefa osječke policije Vladimira Fabera sa sestrom Gordane Getoš-Magdić.

"Glavaš je izabrani zastupnik u Saboru, dobio je poziv i doći će na konstituirajuću sjednicu u petak, kakva je praksa i u svijetu", rekao je Sanader novinarima, nakon potpisivanja koalicijskog sporazuma s koalicijom HSS-HSLS, u središnjici HDZ-a.

Izvijestio je i da je dao nalog da se istraži i da ga se izvijesti o navodnom Faberovu sastanku s Anom Marijom Getoš, sestrom Gordane Getoš-Magdić, koja je suoptužena u tzv. slučaju "selotejp", u kojem je Glavaš prvooptuženi za mučenje i ubijanje civila u Osijeku 1991.

Tjednik "Nacional" danas je objavio da ima ekskluzivne snimke Faberova razgovora s Anom Marijom Getoš, na kojem je, po Nacionalu, Gordani Getoš-Magdić poručio da će, ne promijeni li svoj iskaz i ne optuži li Glavaša, "na sudu iznijeti da su ona i Glavaš bili ljubavnici i da ju je Glavaš seksualno zlostavljao". U zamjenu za novi iskaz kojim bi nekadašnja Glavaševa tajnica Getoš-Magdić na sudu potvrdila tvrdnje Državnog odvjetništva o Glavaševoj zapovjednoj ulozi u ubojstvima osječkih civila srpske nacionalnosti s početka rata, Faber je navodno Getoš-Magdićevoj ponudio brz izlazak iz remetinečkog zatvora i znatno manju zatvorsku kaznu.