Joseph Biden
0

"SAD podržavaju evroatlanske integracije Crne Gore"

FENA
Joseph Biden
Joseph Biden
Američki potpredsjednik Joseph Biden izjavio je u Washingtonu da ta država podržava integraciju Crne Gore u evroatlantske strukture.

Kako je javio radio Glas Amerike, Biden je tokom sastanka s crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem u srijedu navečer ocijenio da su vlasti u Podgorici postigle napredak u reformama što je doprinijelo pozivu da se zemlja pridruži Akcionom planu za članstvo (MAP) u NATO.

U razgovoru, koji je najvećim dijelom bio posvećen regionalnim pitanjima, Biden je rekao je da cijeni partnerstvo s Crnom Gorom u rješavanju otvorenih pitanja koja usporavaju napredak zemalja zapadnog Balkana ka članstvu u NATO i Evropskoj uniji (EU).

Đukanović je u Washingtonu razgovarao i s demokratskim senatorom iz Merilenda i predsjedavajućim helsinške komisije američkog Kongresa Benjaminom Cardinom.

Đukanović i Cardin složili su se da teritorijalni integritet BiH mora da bude poštovan i da SAD treba i dalje da budu aktivno angažovane u toj zemlji i na zapadnom Balkanu sve dok države u regionu ne budu na jasnom putu ka članstvu u NATO i EU.