{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


S Hrvatskom se mijenja perspektiva Balkana

F
2.10.2009. u 19:27
0
0
S Hrvatskom se mijenja perspektiva Balkana
0
S Hrvatskom se mijenja perspektiva Balkana
Predsjednik slovenske vlade Borut Pahor izjavio je u u Podgorici kako će se završetkom pregovora o pristupu Hrvatske Evropskoj uniji promijeniti perspektiva "Zapadnog Balkana" u smislu proširenja Unije.
"Nastavkom i uspješnim završetkom pregovora o ulasku Hrvatske u Evropsku uniju bit će promijenjena perspektiva 'Zapadnog Balkana' u cjelini, u smislu proširenja Unije", izjavio je Pahor i obećao da će Slovenija poduprijeti Crnu Goru u nastojanju da postane članicom EU.

Pahorova posjeta Podgorici prva je službena posjeta nekog predsjednika slovenske vlade Crnoj Gori od kada je postala suverena.

Nakon razgovora s predsjednikom crnogorske vlade Milom Đukanovićem Pahor je kao "bitan korak" naveo nastavak hrvatskih pregovora za ulazak u Evropsku uniju.

"To se dogodilo zato što su se Slovenija i Hrvatska sporazumjele da će poticati uzajamnu saradnju i Ljubljana će i dalje podupirati Zagreb u nastojanjima da uđe u EU", rekao je Pahor.

Ustvrdio je da će prije ulaska Hrvatske u EU biti riješeno hrvatsko-slovensko granično pitanje.

Slovenija će, dodao je Pahor, učiniti sve da svoje partnere u EU uvjeri da je proširenje Unije potrebno. "Slovenija će sigurno biti sponzor proširenja EU-a", ustvrdio je.

Ocijenivši da je crnogorsko-slovenska suradnja izvrsna te da će dvije zemlje učiniti sve da je još više unaprijede, najavio je da će Slovenija i dalje podupirati Crnu Goru na putu prema EU i NATO-u te nuditi razvojnu pomoć".

Predsjednik crnogorske vlade Đukanović zahvalio je Pahoru na stalnoj podršci Slovenije Crnoj Gori na tom putu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: