{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


S Hrvatskom se mijenja perspektiva Balkana

F
2.10.2009. u 19:27
0
0
S Hrvatskom se mijenja perspektiva Balkana
0
S Hrvatskom se mijenja perspektiva Balkana
Predsjednik slovenske vlade Borut Pahor izjavio je u u Podgorici kako će se završetkom pregovora o pristupu Hrvatske Evropskoj uniji promijeniti perspektiva "Zapadnog Balkana" u smislu proširenja Unije.
"Nastavkom i uspješnim završetkom pregovora o ulasku Hrvatske u Evropsku uniju bit će promijenjena perspektiva 'Zapadnog Balkana' u cjelini, u smislu proširenja Unije", izjavio je Pahor i obećao da će Slovenija poduprijeti Crnu Goru u nastojanju da postane članicom EU.

Pahorova posjeta Podgorici prva je službena posjeta nekog predsjednika slovenske vlade Crnoj Gori od kada je postala suverena.

Nakon razgovora s predsjednikom crnogorske vlade Milom Đukanovićem Pahor je kao "bitan korak" naveo nastavak hrvatskih pregovora za ulazak u Evropsku uniju.

"To se dogodilo zato što su se Slovenija i Hrvatska sporazumjele da će poticati uzajamnu saradnju i Ljubljana će i dalje podupirati Zagreb u nastojanjima da uđe u EU", rekao je Pahor.

Ustvrdio je da će prije ulaska Hrvatske u EU biti riješeno hrvatsko-slovensko granično pitanje.

Slovenija će, dodao je Pahor, učiniti sve da svoje partnere u EU uvjeri da je proširenje Unije potrebno. "Slovenija će sigurno biti sponzor proširenja EU-a", ustvrdio je.

Ocijenivši da je crnogorsko-slovenska suradnja izvrsna te da će dvije zemlje učiniti sve da je još više unaprijede, najavio je da će Slovenija i dalje podupirati Crnu Goru na putu prema EU i NATO-u te nuditi razvojnu pomoć".

Predsjednik crnogorske vlade Đukanović zahvalio je Pahoru na stalnoj podršci Slovenije Crnoj Gori na tom putu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: