Ruski predsjednik počasni građanin u više od deset gradova u Srbiji

F
FENA
27.1.2008. u 18:56
0
0
Ruski predsjednik počasni građanin u više od deset gradova u Srbiji
0
Ruski predsjednik počasni građanin u više od deset gradova u Srbiji Foto: Reuters
U posljednjih nekoliko mjeseci, predsjednik Rusije Vladimir Putin proglašen je za počasnog građanina u više od deset općina i gradova Srbije.
Ukazivanje tolike počasti, koju u Srbiji nije imao ni Slobodan Milošević, omogućili su mu odbornici radikala uz podršku socijalista i članova DSS-a. Dok stručnjaci smatraju da je riječ o taktici za pridobijanje glasova, građani Niša i Novog Sada uglavnom podržavaju takvu odluku, prenosi B92.

Najčešće obrazloženje za odluku da Putin postane počasni građanin je da ruski predsjednik svojim zalaganjem i djelovanjem daje veliki doprinos očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

Zamjenik predsjednika skupštine Novog Sada Rade Marinkov kaže da je u tom gradu inicijativa pokrenuta od članova SRS-a i da imenovanje Putina za počasnog građanina može više da koristi nego da šteti.

Međutim, predsjednik niškog gradskog odbora Demokratske stranke Miloš Simonović smatra da je imenovanje Putina za počasnog građananina tog grada marketinški trik koji treba da skrene pažnju sa stvarnih problema tog grada.

Do sada su odluke o imenovanju Putina za počasnog građanina donijete u Raškoj, Mladenovcu, Ljuboviji, Šidu, Loznici, Vrbasu, Kikindi, Rumi, Apatinu, Somboru, Vladičinom Hanu, Svilajnacu, Nišu i Novom Sadu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: