{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ruska folklorna podrška Srbima

F
5.5.2008. u 13:33
0
0
Ruska folklorna podrška Srbima
0
Ruska folklorna podrška Srbima
Ka Srbiji će u srijedu krenuti novosibirski kozački ansambl "Lad" na turneju podrške srpskom narodu.
Turneja će trajati od 7. do 18. maja, a pred polazak ansambl će u utorak održati koncert u moskovskom Međunarodnom fondu slovenske pismenosti "Idemo na Kosovo", najavio je ponedjeljak taj fond, a prenio Tanjug.

Prihodi od prodanih karata bit će upućeni braći Slovenima, naveo je Fond, najavljujući da će se pjevati kozačke, srpske i ruske patriotske pjesme i prikupljati prilozi za srpske patriotske organizacije.

Organizatori akcije "Idemo na Kosovo" osim Fonda su i Novosibirska regionalna organizacija "Lad" i nedavno osnovani Ruski pokret "Kosovski front".

Organizacija "Lad" bavi se izučavanjem tradicionalnog folklora i narodne radinosti i učestvuje na folklornim festivalima, a zajedno s novosibirskom eparhijom Ruske pravoslavne crkve bavi se i duhovnim i moralnim vaspitanjem.

U Centru ruske kulture "Lad" 2. marta održana je večer rusko-srpskog prijateljstva pod nazivom "Iste boje - ista vjera", koje je počelo pravoslavnom molitvom, nakon čega su puštani spotovi srpske muzičke grupe "Stupovi" i ruske patriotske kozačke pjesme.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: