Sergej Lavrov
0

"Rusija podržava evropske integracije Crne Gore"

FENA
Sergej Lavrov
Sergej Lavrov
Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, koji je u utorak poslije podne doputovao u jednodnevnu posjetu Podgorici, izjavio je da Rusija snažno podržava evropske integracije Crne Gore, te da njezina namjera za integraciju u NATO ne može utjecati na izuzetno bliske prijateljske odnose dviju država.

“Usprkos poznatom stajalištu Rusije o euroatlantskoj asocijaciji, Moskva je veliki podupiratelj evropskih integracija Crne Gore”, kazao je Lavrov u razgovoru s crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem.

Lavrov je zaključio da ta integracijska namjera Crne Gore ne može utjecati na izuzetno bliske prijateljske odnose Crne Gore i Rusije, saopćeno je iz Vujanovićevog kabineta.

Crnogorski predsjednik se zahvalio na podršci Rusije evropskim integracijama i za razumijevanje za euroatlanske integracije Crne Gore.

Lavrov je saopćio da poštuje veliki međudržavni jubilej - 300 godina državnog partnerstva Crne Gore i Rusije.

“On je iznio visoke ocjene državne politike Crne Gore prema susjedima i državama regije, želeći da se bilateralni odnosi u svim područjima i dalje snažno razvijaju”, navodi se u saopćenju.