Rukometaši "Vojvodine" spriječili osobu koja je tvrdila da će otvoriti vrata aviona

F
FENA
6.12.2015. u 16:43
0
41
Rukometaši "Vojvodine" spriječili osobu koja je tvrdila da će otvoriti vrata aviona
0
Rukometaši "Vojvodine" spriječili osobu koja je tvrdila da će otvoriti vrata aviona
Rukometaši "Vojvodine" su na letu Frankfurt-Beograd pomogli u sprečavanju incidenta kada je jedan putnik prijetio da će otvoriti vrata od aviona, javlja Tanjug.
Predsjednik RK "Vojvodina" Milan Đukić rekao je da je njegov utisak da čovjek koji je pokušao da izazove incident nije psihički stabilan i da se, kako je kazao, nije radilo ni o kakvom pokušaju akta terorizma.

"Situacija nije bila toliko dramatična, ali nije ni bilo ni prijatno kad neko prijeti da će otvoriti vrata aviona", ispričao je Đukić.

On je objasnio da se taj putnik od samog ulaska u avion čudno ponašao i u nekoliko navrata mijenjao mjesto, te da je u jednom trenutku sjeo pored njega.

"Pokušao je da razgovara sa mnom i upravo na osnovu tog razgovora mislim da nije psihički stabilan, jer mi je u roku od dva tri minuta postavio desetak različitih pitanja leteći s teme na temu", prepričao je Đukić neobičan događaj iz aviona.

Predsjednik RK "Vojvodina" kaže da ne zna koje je nacionalnosti taj putnik, ali da je perfektno govorio engleski jezik s američkim akcentom.

Nekih sat vremena po polijetanju, prema riječima Đukića, taj putnik je ustao s mjesta, prošao kroz dio koji je predviđen za biznis klasu u avionu i počeo da lupa na vrata pilotske kabine govoreći da mu nije dobro, da mu je dosta svega i da će otvoriti vrata.

"Na to su reagirali naš pomoćni trener Mirković i stjuart, koji su mu rekli da se smiri i da prestane da pravi probleme, koje je pravio od početka leta, a onda je stujuart zamolio našeg igrača Alekseja Rastvorčeva da putnika smjeste između njega i Mirkovića do kraja leta", kaže Đukić.

"Tako je i bilo i on se nije mnogo ni bunio", ispričao je Đukić.

On je dodao da većina putnika u avionu nije ni znala šta se događa osim rukometaša i ljudi koji su sjedili u neposrednoj blizini.

Inače, rukometaši Vojvodine vraćali su se s gostovanja u Portu, gdje su u subotu igrali utakmicu Lige šampiona.

Beogradski mediji javili su ranije da je jordanski državljanin s američkom putovnicom pokušao da upadne u kokpit "Lufthansainog" aviona na letu iz Frankfurta u Beograd, ali su ga savladali putnici i kabinsko osoblje.

Avion je sigurno sletio u Beograd, a policija je problematičnog putnika prebacila u Policijsku upravu Beograda, gdje je u tijeku njegovo saslušanje.


Komentari (41)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: