Zagreb
0

Ronioci i dalje tragaju za rukama i glavom Cvetka Simića

SRNA
Foto: Cropix
Foto: Cropix
Ronioci i dalje intenzivno tragaju za pojedinim dijelovima tijela kriminalca iz Srbije Cvetka Simića (41), koga je zagrebačka policija uspjela identifikovati na osnovu DNK analize, javili su hrvatski mediji.

U utorak su pronađene noge, ali potraga za rukama i glavom u i oko zagrebačkog jezera Jarun i dalje traje.

Potraga je u večernjim satima prekinuta, a biće nastavljena sutra.

Takođe policija intenzivno radi na rekonstrukciji posljednjih mjesec dana Simićevog života, tačnije njegovog kretanja od trenutka kada je došao u Hrvatsku.

Simić je navodno u Hrvatsku došao sredinom februara vozilom marke "mercedes", te odsjeo u jednom od zagrebačkih hotela. Otišao je zatim u restoran, a kada je izašao prišle su mu dvije osobe te ga ugurale u automobil. Od tada mu se gubi svaki trag, sve dok njegovo tijelo nije pronađeno raskomadano na Jarunu.

U Zagrebu je pronađen i njegov zapaljeni Mercedes, a hrvatska je policija tada, navodno, od kolega iz Srbije dobila informaciju da je upravo Simić vlasnik vozila. Tada se već sumnjalo da je Simić ubijen.

Hrvatski mediji pišu da je Simić pripadao grupi krijumčara droge koju predvodi Luka Bojović, jedna od "najjačih figura" beogradskog podzemlja.

Pripisuju mu se poznanstva i sa Goranom Marićem i Ilijom Novovićem, koji su u aprilu prošle godine ubijeni, a zatim su njihova tijela spaljena i ostavljena u džipu u Dobanovcima.

Simića u Srbiji uglavnom povezuju sa švercom droge, pa se vjeruje da je zbog toga i ubijen. Uz to se bavio i legalnim poslom - suvlasnik je jedne beogradske kladionice.

Policija je u ponedjeljak u jarunskom jezeru pronašla Simićev leš sa odrezanim udovima, a zbog stanja u kojem je leš pronađen policija u ovom slučaju nije mogla koristiti klasične metode identifikacije otiscima prstiju i stopala, te je upotrijebljena DNK analiza.

Simićev nestanak u Beogradu je 10. februara prijavila supruga Ana, a srpska je policija, navodno, već tada imala podatke o njegovom ulasku u Hrvatsku.