Regija
1

Roditelji preostali novac od Tijaninog liječenja daju u humanitarne svrhe

FENA
Tijana Ognjanović (Foto: Arhiv)
Tijana Ognjanović (Foto: Arhiv)
Roditelji Tijane Ognjanović saopćili su danas, nakon ostavinske rasprave, da će sav preostali novac od njenog liječenja biti iskorišten u humanitarne svrhe, javlja Tanjug.

Sav preostali novac koji je prikupljen za liječenje male Tijane nećemo zadržati za sebe već ga iskoristiti za humanitarne svrhe, rekao je Nenad Ognjanović, navodeći da će javnost biti obaviještena o koracima koje planiraju.

On je najavio da će, zajedno sa suprugom, inicirati sastanke s nadležnim iz ministarstva zdravlja i republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Glasnogovornik Prvog osnovnog suda Ida Nikitović izjavila je za Tanjug da je za nasljednika oglašena Jelena, majka Tijane i da je u izradi riješenje koje će joj biti dostavljeno.

Također, Nikitović je rekla da je utvrđeno da zaostavštinu čine novčana sredstva koja se vode na ime Tijane i na računu koji je otvoren na ime njene majke.

Prema izvještaju banke, koji je sud tražio, ta sredstva prebačena su na računa Tijane.

Tijanini roditelji su nedavno, na početku ostavinske rasprave, predložili da u raspravu pored računa na ime Tijane uđe i račun koji je otvoren na ime njene majke Jelene.

Oni su objasnili da je račun na majku otvoren kako bi na njega prebacili novac s Tijaninih računa da bi mogli platiti troškove liječenja u Houstonu, jer se plaćanje nije moglo obaviti s djevojčicinih računa.

Prema pisanju medija za operaciju Tijane Ognjanović u humanitarnoj akciji prikupljeno je 2.580.000 miliona eura, od čega je za liječenje u Houstonu plaćeno 1,1 milion dolara.

S još 87.000 dolara plaćene su avionske karte i boravak u bolnici, dok je sahrana djevojčice koštala 1,6 miliona dinara.

Na Tijaninom računu ostalo je 405.000 dolara, a na dva računa na ime njene majke još 1,26 miliona eura, pišu mediji.