{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RIT Croatia: Prijavi se na prijemni ispit i osvoji stipendiju od čak 11.600 eura

4.6.2014. u 09:04
8
RIT Croatia: Prijavi se na prijemni ispit i osvoji stipendiju od čak 11.600 eura
8
RIT Croatia, jedini američki koledž u Hrvatskoj, najavljuje prijemne ispite u BiH, ali i Hrvatskoj, Crnoj Gori te Albaniji.


Prijemni ispiti odnose se na preddiplomske stručne studije Informacijskih tehnologija, Menadžmenta u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima i Međunarodnog poslovanja.

Ispite je moguće polagati u terminu od 9. juna do 13. juna. Najbolja četiri kandidata osvajaju stipendije u iznosima od čak 11 600 eura. Prijemni ispit na RIT Croatia je besplatan, a više informacija možeš naći OVDJE.

Zašto odabrati RIT Croatia?Pogledaj zanimljiv video.

Studenti iz Hrvatske i cijelog svijeta, kampusi u Dubrovniku i Zagrebu, američki i europski profesori s bogatim akademskim i profesionalnim iskustvom, praksa u Americi ili Dubaiju, američka i hrvatska diploma, izrazito visok postotak zapošljavanja diplomanata… Ovo su tek neke prednosti studiranja na jedinom američkom koledžu u Hrvatskoj.

Zanima te menadžment u turizmu i uslužnim djelatnostima?Četverogodišnji stručni studij Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima izvodi se na RIT Croatia u Dubrovniku i priprema studente za stručne i upravljačke pozicije u područjima ekonomije i turizma.

Naglasak se stavlja na discipline kao što su turizam, hotelijerstvo, marketing u turizmu, financije, menadžment, event menadžment, mikro i makro ekonomija, poduzetništvo i njihovu primjenu u turizmu. Program je multidisciplinaran i nudi idealnu kombinaciju praktičnog iskustva i teorijskog znanja.

Nastava se održava na engleskom, a program je u potpunosti usklađen s International Hospitality and Service Management studijem renomiranog američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology. Riječ je o jednom od vodećih studija u području menadžmenta u turizmu; njegovu kvalitetu prepoznali su svjetski mediji Forbes, Travel Weekly i Corporate Travel, a ugledna američka organizacija The Best Schools, koja ocjenjuje kvalitetu sveučilišta i fakulteta u Americi, proglasila ga je jednim od 20 najboljih u tom području.

Dosadašnja iskustva pokazuju da su diplomanti studija Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima cijenjeni kao kvalitetan i poželjan kadar. Većina diplomanata danas su event menadžeri, direktori hotela, voditelji marketinga i prodaje, voditelji financija, projektni menadžeri ili voditelji ljudskih potencijala.

Prijemni ispiti će se održati u deset gradova u regiji, prema sljedećem rasporedu (više informacija nalazi se OVDJE):

• MOSTAR, BiH 9.6.2014. 10:00 sati
• OSIJEK, HR 9.6.2014. 10:00 sati
• RIJEKA, HR 9.6.2014. 10:00 sati
• SARAJEVO, BiH 10.6.2014. 10 :00 sati
• SKHODRA, ALB 10.6.2014. 10:00 sati
• TIRANA, ALB 11.6.2014. 10:00 sati
• PODGORICA, CG 12.6.2014. 10:00 sati
• DUBROVNIK, HR 13.6.2014. 11:00 sati
• SPLIT, HR 13.6.2014. 12:00 sati
• ZAGREB, HR 13.6.2014. 11:00 sati

Prijemnom ispitu mogu pristupiti:

• ovogodišnji maturanti,
• kandidati koji su prijašnjih godina završili četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje,
• kandidati koji su završili trogodišnje srednjoškolsko obrazovanje,
• kandidati koji su srednjoškolsko obrazovanje završili izvan Republike Hrvatske.

Za izlazak na prijemni ispit potrebno je popuniti neobvezujući obrazac za prijavu koji se nalazi OVDJE.
Svi kandidati obvezni su pristupiti pismenom ispitu iz matematike, pismenom ispitu iz engleskog jezika te intervjuu. Stručna komisija će na temelju rezultata pismenih ispita odobravati upise na RIT Croatia.

O rezultatima prijemnih ispita kandidati će biti obaviješteni telefonski ili putem elektroničke pošte najkasnije do 19. juna. Na prijemni ispit potrebno je ponijeti osobni dokument sa slikom (osobnu kartu, pasoš ili vozačku dozvolu). Prijemni ispit na RIT Croatia je besplatan.

Vrijedne stipendije i financijska potporaNajbolji kandidati osvajaju vrlo vrijedne stipendije:

• 1 stipendija u iznosu od 11.600 EUR za najboljeg kandidata za studij INFORMACIJSKE TEHNOLOGIJE (Dubrovnik)
• 1 stipendija u iznosu od 11.600 EUR za najboljeg kandidata za studij INFORMACIJSKE TEHNOLOGIJE (Zagreb)
• 1 stipendija u iznosu od 11.600 EUR za najboljeg kandidata za studij MEĐUNARODNO POSLOVANJE (Zagreb)
• 1 stipendija u iznosu od 11.600 EUR za najboljeg kandidata za studij MENADŽMENT U TURIZMU HOTELIJERSTVU I USLUŽNIM DJELATNOSTIMA (Dubrovnik)

Najbolje kandidate za svaki studij odabrat će stručna komisija na temelju postignutih rezultata na prijemnom ispitu. Osvojenu stipendiju kandidati mogu iskoristiti tokom četiri godine studija. Rezultati natjecanja za stipendije će biti objavljeni na našim web stranicama.

Kandidati koji ne ostvare pravo na stipendiju, a zadovolje upisne kriterije, biti će razmotreni za financijsku potporu za studij u iznosima do 7.000 eura.

Za više informacija obratite se Odjelu za upise na e-mail: [email protected], tel: + 385 (0) 1 643 9100 / + 385 (0) 20 433 000 ili posjetite http://www.croatia.rit.edu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: