Riječani na trgu pušili marihuanu za Huanita Luksetića

Klix.ba
28.1.2019. u 22:53
210
86
Riječani na trgu pušili marihuanu za Huanita Luksetića
210
Riječani na trgu pušili marihuanu za Huanita Luksetića Foto: Index.hr/Screenshot
Na Jadranskom trgu u centru Rijeke u ponedjeljak navečer okupilo se dvjestotinjak građana u znak podrške Huanitu Luksetiću, osuđenom na dvije godine zatvora zbog proizvodnje i posjedovanja marihuane radi prodaje, iako je tvrdio da je to činio kako bi proizveo ulje od kanabisa, za ublažavanje simptoma multiple skleroze, od koje boluje.
Građani su se okupili po pozivu na društvenim mrežama, gdje se upućivalo sudionike skupa da na trgu zapale džoint, što je dio njih i učinio, piše Index.hr.

Na trgu su se mogli čuti izrazi podrške Luksetiću, ali i zahtjevi da se legalizira korištenje marihuane, posebno u medicinske svrhe i to za oboljele od multiple skleroze i niza drugih bolesti.

Source: Prosvjed u Rijeci: Zapali za Huanita by IndexTestHuanitu Luksetiću iz Bregi na obroncima Učke nedavno je u Županijskom sudu u Osijeku potvrđena presuda Općinskog suda u Rijeci od dvije godine zatvora. Kako tvrdi Luksetićev advokat Vladimir Gredelj, Luksetić nije u stanju izdržati zatvorsku kaznu od dvije godine, s obzirom na njegovo vrlo teško zdravstveno stanje.

Nakon objave informacije o potvrđenoj kazni za Luksetića, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović je najavila da će pomilovati Luksetića.

U ponedjeljak je iz njena ureda potvrđeno da će procedura pomilovanja biti riješena vjerojatno isti dan nakon što od Ministarstva pravosuđa dobiju izvještaj o cijelom slučaju. Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković je potvrdio da je u Ministarstvo stigla Luksetićeva molba za pomilovanjem te da će se izvještaj u najkraćem mogućem roku proslijediti predsjednici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (86)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: