{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RCC započeo sa prezentacijama u regionu o svojoj misiji i aktivnostima

F
1.10.2008. u 14:35
0
0
RCC započeo sa prezentacijama u regionu o svojoj misiji i aktivnostima
0
RCC započeo sa prezentacijama u regionu o svojoj misiji i aktivnostima
Zamjenica glavnog tajnika Vijeća za regionalnu suradnju (RCC) Jelica Minić i viši stručnjaci organizacije započeli su danas u Chisinau (Moldavija) sa održavanjem niza prezentacija širom jugoistočne Evrope o misiji, prioritetima i aktivnostima RCC-a.
Prezentacije će biti fokusirane na šest prioritetnih područja rada RCC-a - ekonomski i društveni razvoj, energetika i infrastruktura, pravosuđe i unutrašnji poslovi, sigurnosna suradnja, izgradnja ljudskih potencijala i parlamentara suradnja.

Cilj je da se rad Vijeća za regionalnu suradnju približi širem krugu dužnosnika iz jugoistočne Evrope i da se uspostave direktne veze između stručnjaka RCC-a i viših i srednje rangiranih stručnjaka vlada, ministarstava, agencija, privrednih komora, udruženja poslodavaca, sindikata i drugih relevantnih dužnosnika članica RCC-a u regionu.

Prezentacije će potaći razgovore o konkretnim prijedlozima za unapređenje regionalne suradnje.

Prezentacije će se održati u periodu od 1. oktobra i do sredine decembra ove godine u glavnim gradovima zemalja članica RCC-a iz jugoistočne Evrope.

Nakon prezentacije u Chisinau, stručnjaci Vijeća za regionalnu suradnju održat će prezentacije u Bugarskoj, 15. oktobra, i Srbiji, 10. novembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: