Izvor srpske tajne policije
0

Ratko Mladić godinama nije izašao iz stana

Sarajevo-x.com
Ako je vjerovati izvorima beogradskog lista Press, nekadašnji general Ratko Mladić pet godina nije izašao iz stana u Novom Beogradu, a u tom periodu kontaktirao je samo s jednom osobom.

Pozivajući se na informacije srpske tajne policije, Press piše kako haški bjegunac ima osobu koja mu povremeno donosi hranu i lijekove.

"On je potpuno prekinuo sve veze sa spoljnim svijetom. Nema nikakvu komunikaciju ni sa porodicom, ni sa prijateljima... Postoji samo jedna osoba koja zna gdje se Mladić nalazi, ona mu povremeno, na svakih sedam do deset dana, donosi namirnice i neophodne lijekove", kaže sagovornik Pressa, blizak vrhu srpskih tajnih službi koja, kako navodi list, ove navode intenzivno provjerava.

Na pitanje zašto se ne izvrši pretres, izvor ističe kako se ne zna gdje je tačno Mladić, te da su blokovi sa stambenim zgradama "prava urbana džungla u kojoj je moguće godinama ostati neprimijećen".

"Psiholozi koji su detaljno analizirali Mladićevu ličnost kažu da je 80 odsto sigurno da će on pružiti otpor i da će, ako bude morao, pokušati i da se ubije", upozorava sagovornik Pressa.