|

Raspisana potjernica za Branimirom Glavašem

Raspisana potjernica za Branimirom Glavašem
15
F
FENA
16.1.2015. u 13:27
17
komentara
15

dijeljenja
Raspisana potjernica za Branimirom Glavašem Foto: AFP
Zagrebački županijski sud raspisao je potjernicu za Branimirom Glavašem kojem je ukinuta pravomoćna presuda na osnovu koje zbog ratnog zločina služi zatvorsku kaznu u Bosni i Hercegovini.
To znači da će Glavaš, stupi li na hrvatski teritorij nakon puštanja iz mostarskog zatvora, biti uhapšen jer je protiv njega sada na snazi nepravomoćna presuda na osnovu koje mu je ranije određen pritvor.

Glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić izjavio je u petak novinarima da je potjernica raspisana jer je Ustavni sud stavio izvan snage pravomoćnu presudu Vrhovnog suda kojom je Glavaš osuđen na zatvorsku kaznu od osam godina.

S obzirom da Glavaš u Mostaru služi kaznu temeljem pravomoćne presude koja je ukinuta očekuje se da će uskoro biti pušten na slobodu.

Devčić međutim kaže da nemaju o tome službenu informaciju.

Glasnogovornik također kaže da Glavaš, ako MUP raspiše međunarodnu potjernicu, teoretski može biti uhapšen i u BiH, no od ekstradicije ga štiti dvostruko državljanstvo.

Nepravomoćnom presudom Glavaš je osuđen na deset godina, a prema zakonu se pritvor određuje za kazne duže od pet godina.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...