{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Raspisana međunarodna potjernica za Ivicom Todorićem

21.10.2017. u 15:45
41
42
Raspisana međunarodna potjernica za Ivicom Todorićem
41
Raspisana međunarodna potjernica za Ivicom Todorićem
Ivica Todorić
Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu danas je u popodnevnim satima raspisalo je međunarodnu potjernicu za Ivicom Todorićem.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, u okviru poduzimanja radnji iz svoje nadležnosti, a slijedom rješenja Županijskog suda u Zagrebu o određivanju pritvora za prvoosumnjičenog hrvatskog državljanina, u skladu s članom 566. ZKP-a izdalo potjernicu protiv tog prvoosumnjičenog", potvrdila je glasnogovornica Državnog odvjetništva (DORH) Martina Mihordin za hrvatske medije.

Najtraženiji čovjek još nije u Hrvatskoj, a ne zna se ni da li je u Velikoj Britaniji.

U međuvremenu Županijski sud u Zagrebu blokirao je svu njegovu imovinu. Time je odobren zahtjev Državnog odvjetništva kako bi se, nakon što proces jednog dana bude završen, osigurala naplata štete. Blokada se odnosi i na 55.000 kvadratnih metara Kulmerovih dvora gdje je četvrtina imanja upisana na Ivicu Todorića.

DORH je navodno stavio zabilježbu i na njegove nekretnine u Kloštar-Ivaniću, Čazmi i Kutini.

Nagađa se da je u Londonu, ali još uvijek nema potvrde te informacije. Ako je tačno da se skriva u Londonu, Velika Britanija imat će rok od 60 dana za izručenje. Kako Todorić tvrdi da je žrtva političkog progona, procedura izručenja mogla bi biti složenija, piše HRT.

Ono što se još također čeka je odluka vanraspravnog vijeća s obzirom na to da je tužilaštvo podnijelo žalbu na odbacivanje pritvora za 14 osumnjičenih među kojima je i Ante Todorić, a odluka bi prema nekim informacijama trebala biti poznata sredinom iduće sedmice. Pritvor je određen samo za Ivicu Todorića zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Svi osumnjičeni terete se za više krivičnih djela protiv privrede i krivična djela krivotvorenja, odnosno za zloupotrebe u privrednom poslovanju, krivotvorenje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: