Srbija
0

Rasim Ljajić formira novu stranku

SRNA
Lider Sandžačke demokratske partije (SDP) Rasim Ljajić najavio je da će sljedeće sedmice formirati novu stranku - Socijaldemokratsku partiju Srbije.

Ljajić je rekao da će to biti stranka vrlo jasne i naglašene socijaldemokratske orijentacije, koja će se baviti svakodnevnim problemima običnih ljudi u Srbiji.

"Kada je riječ o velikim političkim temama, nova stranka zastupaće stavove bazirane na državotvornosti", rekao je Ljajić za "Večernje novosti" i dodao da je ogromno interesovanje za novu partiju.

On je naveo da će njegova sadašnja stranka Sandžačka demokratska partija biće partner novoj stranci na lokalnom i regionalnom nivou i partner na sljedećim izborima.

Ljajić je rekao da je predsjedniku Demokratske stranke Borisu Tadiću izložio ideju o novoj partiji i da su se dogovorili da nakon kongresa potpišu sporazum o strateškom partnerstvu.

"Time ćemo vrlo jasno ojačati blok socijaldemokratskih partija i pokazati bliskost političkih ideja. Objektivno, to su dve najsličnije stranke na političkoj sceni Srbije", rekao je Ljajić.