{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ramuš Haradinaj želi kući za Novu godinu

S
29.11.2011. u 17:03
0
0
Ramuš Haradinaj želi kući za Novu godinu
0
Ramuš Haradinaj želi kući za Novu godinu
Ramuš Haradinaj
Haški optuženik Ramuš Haradinaj zatražio je da mu bude odobreno da zimsku pauzu u radu Haškog tribunala provede na privremenoj slobodi u Prištini, objavljeno je danas u Hagu.
Zahtjev se odnosi na period od 16. decembra do 8. januara, a odbrana smatra da bi trebalo da bude prihvaćen zato što je Haradinaj u pritvoru 16 mjeseci.

Odbrana podsjeća da prethodni zahtjev optuženog za privremeno oslobađanje nije odobren zato što je zaključeno da to "ne bi predstavljao opasnost za svjedoke, ali da bi doprinijelo nepovoljnoj atmosferi za svjedoke koji je trebalo pozvati".

U podnesku se navodi da se situacija izmijenila time što su saslušani svi predviđeni svjedoci, osim onog sa pseudonimom "80", koji je, zbog odbijanja da da iskaz suočen sa postupkom za nepoštovanje suda.

Osim toga, Haradinaj bi želio da posjeti oca, čije je zdravstveno stanje pogoršano i mogao bi da posjeti porodicu, uključujući suprugu i sina koji je rođen dok je optuženi bio u pritvoru.

Haradinaju i još dvojici bviših komandanata Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Idrizu Balaju i Lahiju Brahimaju sudi se zbog zločina nad albanskim, srpskim i romskim civilima u logoru OVK u Jablanici, 1998. godine

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: