{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnici nikšićkog Metalca četiri noći spavaju u parku

10.4.2014. u 17:51
0
1
Radnici nikšićkog Metalca četiri noći spavaju u parku
0
Radnici nikšićkog Metalca četiri noći spavaju u parku
Foto: vijesti.me
Radnici nikšićkog Montavar Metalca, koji četvrti dan provode u Njegoševom parku pored zgrade Vlade Crne Gore, nezadovoljni ishodom sastanka sa predstavnicima Vlade i zato što nije donijeta odluka kada će im novac biti isplaćen odlučili su da nastave protest.
Oni su od 7. aprila u parku i traže isplatu 11 zaostalih plaća, 27 uplata za doprinose i pokretanje proizvodnje ili isplatu otpremnina, javlja pdogorički portal Vijesti.

Sastanku su prisustovali predsjednik Sindiklane organizacije Radislav Jauković, generalni sekretar Unije slobodnih sindikata (USS) Crne Gore Srđa Keković, regionalni koordinator USS Aleksa Marojević, gradonačelnik Nikšića Veselin Grbović, potpredsjednik Vlade Vujica Lazović, crngoroski ministri ekonomije Vladimir Kavarić, rada i socijalnog staranja Predrag Bošković i predstavnik Ministarstva finansija Crne Gore.

Jauković je rekao da je formirana komisija koja će već od sjutra da se bavi iznalaženjem rješenja za njohove probleme, da je to dobar pomak ali za radnik enedovoljan.

"Svi su rekli da se Metalac mora spasiti ali naš zahtjev je bio da prvo se uplate makar tri plaće i onda da se zamrzne štrajk”, rekao je Jauković.

Kako je kazao, rečeno im je da će se naći način da se dođe do novca, najvjerovatnije preko kredita, a da komisija treba da precizira način.

“Predložili smo da se tih oko 130.000 eura vrati nakon pokretanja proizvodnje i da mi zaradimo taj novac”, objasnio je on.

Radnici su proteklu kišnu i vjetrovitu noć proveli na otvorenom i ispod obližnjeg mosta Blaža Jovanovića, a šator koju su nabavili nisu podizali.

Jauković je rekao da ih “Komunalna policija teroriše” i redovno obilazi kako be bi podigli šator i na taj način bez dozvole uzurpirali javnu površinu.

“Stalno kruže ovuda ali ako nama postane nepodnošljivo podićit ćemo šator pa neka nose i njega i nas zajedno sa njim”, kazao je Jauković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: