{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radio Kosovo: Neovosnost Kosova će biti proglašena 6. februara

F
23.1.2008. u 15:51
0
0
Radio Kosovo: Neovosnost Kosova će biti proglašena 6. februara
0
Radio Kosovo: Neovosnost Kosova će biti proglašena 6. februara
Neovisnost Kosova biti će proglašena 6. veljače, javio je u srijedu Radio Kosovo pozivajući se na izvore bliske uredu kosovskog premijera Hashima Thaqija.
Radio navodi da će, prema tim izvorima, deklaracija o neovisnosti Kosova biti usvojena 6. veljače na sjednici kosovske skupštine te da će odmah nakon toga uslijediti priznavanje od strane drugih država. Radio dodaje da Skupština obavlja potrebne pripreme za taj povijesni događaj.

Prema radijskom izvješću, za sada nije jasno hoće li Europska unija djelovati u paketu ili će priznavanje objaviti svaka država pojedinačno.

Drugi izvori i mediji nisu potvrdili ovu informaciju Radio Kosova.

Kosovski premijer Hashim Thaqi nalazi se u dvodnevnom posjetu Bruxellesu, gdje razgovara s najvišim predstavnicima Europske unije i NATO-a, a glavne teme su koordinacija proglašenja neovisnosti Kosova i uspostave misije EU na Kosovu, koja će zamijeniti UNMIK.

Radio Kosovo također navodi da proglašenje neovisnosti Kosova može biti popraćeno komplikacijama koje će potaknuti Beograd, posebice ako srpski radikal Tomislav Nikolić pobijedi u predsjedničkim izborima 3. veljače.

Kosovski predsjednik Fatmir Sejdiu izjavio je u srijedu za japanske medije da će se proglašenje neovisnosti dogoditi vrlo skoro istaknuvši da bi priznanje Japana bilo bi od višestrukog značenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: