{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radikali žele preimenovati Lazarevo u "Mladićevo"

S
20.6.2011. u 13:01
0
16
Radikali žele preimenovati Lazarevo u "Mladićevo"
0
Radikali žele preimenovati Lazarevo u "Mladićevo"
Foto: Blic
Saša Santovac, šef odborničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) u Skupštini grada Zrenjanina, kaže da će SRS ovih dana pokrenuti akciju prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma na kome bi se građani izjasnili da li su za preimenovanje sela Lazarevo u Mladićevo.
"Da bi se inicijativa za raspisivanje referenduma o promjeni naziva sela Lazarevo u Mladićevo, našla pred odbornicima zrenjaninske skupštine potrebno je da se svojim potpisima o njoj izjasni deset posto Lazarevljana upisanih u birački spisak. To znači, da je za referendum neophodno oko 300 potpisa pošto Lazarevo ima oko 3.000 registrovanih glasača", rekao je Santovac na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

On je dodao da radikali imaju saznanja da vrh Demokratske stranke (DS) već vrši pritisak na gradonačelnika Zrenjanina i predsjednika Skupštine grada da odbace inicijativu o referendumu.

"Vrh DS-a, već je počeo da pritisče gradonačelnika i predsjednika Skupštine da odbace inicijativu kojom bi se građani na referendumu izjasnili da li su ili ne za promjenu naziva sela. Ukoliko odbace inicijativu snosiće zakonske posljedice, jer je izjašnjavanje građana putem referenduma najviše demokratsko pravo kako u Srbiji, tako i u Evropi", podsjetio je Santovac.

Brojni Lazarevljani smatraju ratnog komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića herojem koji je branio srpski narod, kao i da sramotu nanesenu njegovim hapšenjem u tom selu nedaleko od Zrenjanina mogu "sprati" jedino promjenom naziva u Mladićevo.

Skupština grada Zrenjanina ima ukupno 67 odbornika, a inicijativu za promjenu naziva sela u Mladićevo podržavaju, osim 19 odbornika SRS-a, i dva odbornika Demokratske stranke Srbije (DSS).

Ratko Mladić uhapšen je u selu Lazarevo nedaleko od Zrenjanina 26. maja ove godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: