Smrt ruskog milijardera
2

Putinov oligarh nađen mrtav u moru kod Brača

Klix.ba
Gart i Putin
Gart i Putin
Ruski državljanin, čije je tijelo u nedjelju oko 19 sati u bračkom kanalu pronašla posada trajekta Kijevo, bio je Leonid Gart (39), poznati građevinski poduzetnik i predsjednik Ruske federacije sankaša.

Ruski mediji su u ponedjeljak objavili tragičnu vijest o smrti istaknutog sportskog dužnosnika, navodeći kako je na Braču imao registrovanu kompaniju za prodaju nekretnina Gart d.o.o. Gart je najvjerovatnije stradao nesretnim slučajem, ali detalji još uvijek nisu poznati.

Posljednji put vidjela prijateljeva supruga, a mještani tvrde kako su ga vidjeli dok u gumenjaku otplovljava u smjeru Makarske. Nekoliko sati kasnije pronađen je mrtav u moru pored gumenjaka. Na tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja, piše Jutarnji.hr

Gart je bio osnivač i vlasnik građevinske kompanije GRM, jedne od najvećih u Rusiji. Navodno je kompaniju prodao zbog dva miliona eura duga. Gart je to negirao, rekavši da su dugovi nastali nakon njegovog odlaska iz firme.

Njegova kompanija je gradila objekte za potrebe olimpijade u Sočiju. U aprilu je Vladimir posjetio novoizgrađeni sportski objekt i izrazio zadovoljstvo viđenim. Ruski predsjednik izrazio je saučešće porodici i prijateljima.