Regija
0

Pupovac: SDSS neće sudjelovati u hrvatskoj vladi bez potpredsjedničkog ili ministarskog mjesta

FENA
Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je u nedjelju kako njegova stranka neće pristati na sudjelovanje u novoj vladi bez pozicije potpredsjednika ili ministra, ili i jedne i druge.

Pupovac je, u HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u dva", kazao kako SDSS zanima više ministarstava, u kojima će vjerojatno imati raspoređene svoje ljude na različitim razinama.

"Zanima nas više ministarstava, kad je u pitanju njihov djelokrug i sadržaj te funkcioniranje i mi ćemo u više ministarstava vjerojatno imati raspoređene ljude na različitim razinama, uključujući i Ministarstvo kulture, gdje je do sada bio gospodin Višnjić (Čedomir Višnjić, pomoćnik ministra), a nadamo se da će ostati", rekao je Pupovac.

Dodao je da će se SDSS izboriti i za značajnu poziciju u Ministarstvu gospodarstva, u kojem do sada nisu bili zastupljeni, kao i u ministarstvima poljoprivrede; znanosti i obrazovanja; prometa i razvitka, ali i u nekim novim ministarstvima za koja smatraju da ih treba formirati.

Odbacio je nagađanja da će SDSS-u, nakon dogovora HDZ-a s koalicijom HSS/HSLS, u Vladi preostati samo mjesto potpredsjednika bez portfelja, te naglasio kako SDSS želi sukreirati budući izgled Vlade, odnosno sudjelovati u izradi izmjena Zakona o Vladi.