{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pula: Sina držala zavezanog u stanu i nije mu dala da jede

S
19.8.2011. u 18:00
0
24
Pula: Sina držala zavezanog u stanu i nije mu dala da jede
0
Pula: Sina držala zavezanog u stanu i nije mu dala da jede
Foto: Ilustracija
Slavka Djordjievski (62) iz Pule, koja je svog 27-godišnjeg sina Ljupčeta držala zavezanog u stanu, uhapšena je, piše 24sata.hr.
Okrutna majka je sina vezala lancima kao psa, a hranila ga je samo hljebom i vodom.

Slučaj je policiji prijavila Ljupčetova sestra, koju majka nije puštala u stan. Policiji i novinarima je rekla da se boji kako će joj brat umrijeti. Komšije tvrde da su tek nakon policijskog upada saznali da žive pored monstruma.

"Mislili smo da radi u inostranstvu jer je išao u tehničku školu. Da mi je barem Ljupče dao neki znak, lupao, zvao, odmah bih je prijavila kaže komšinica koja stanuje u stanu iznad.

"Nismo bili dobri s njom, ali znali smo da ima četvoro djece i da ih je tukla i zlostavljala. Nakon što su se poženili, svi su pobjegli od nje. Ostao je samo Ljupče, koji je bio miran, tih i nasmiješen dječačić. Odjednom je nestao", priča druga komšinica.

Očevici kažu da je Slavka, kad ju je policija vodila s lisicama na rukama, bila ogorčena.

"Eto, k.... od mojih kćeri su me prijavile", vikala je.

Istraumatizirani mladić od izlaska živi kod sestre. Zbog izolacije zaostao je intelektualno i na razini je tinejdžera. Psihijatri iz bolnice u Jankomiru kažu da će sigurno trebati terapiju.

Nakon što je izašao na cestu, mladić se srušio od uzbuđenja i šoka. Prozor njegove sobe uvijek je bio čvrsto zatvoren škurama da niti muha ne može proći. Uvijek je bio u mraku. Nije godinama udahnuo svjež zrak niti vidio zraku sunca. Od silnog uzbuđenja i zbunjenosti pao je na cestu i policajci su ga morali podizati, ispričali su očevici.

Okrutna majka se tereti da je od 6. juna do 13. augusta ove godine zatvorila sina u stan u Zadarskoj ulici u Puli, blokirajući mu izlaz iz stana i ostavljajući ga zatvorenog u stanu kada bi izlazila van. Također je terete da je od početka 2006. godine pa do 13. augusta 2011. zlostavljanjem i drskim ponašanjem sina dovodila u ponižavajući položaj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: