Ratko Knežević ponovio
0

"Pukanićevo ubistvo je naručio Milo Đukanović"

FENA
Crnogorski poduzetnik Ratko Knežević izjavio je u utorak navečer, u intervjuu televiziji B92, kako smatra da će se u istrazi o ubistvu hrvatskog novinara Ive Pukanića na kraju utvrditi da su nalogodavci tog zločina crnogorski premijer Milo Đukanović i poslovni čovjek Stanko Subotić.

"Ja kao Ratko Knežević, koji ima malo duže pamćenje i pamti svaki detalj u zadnjih deset godina ovog cijelog procesa, smatram i mislim da će se na kraju doći do nalogodavaca koji su njih dvojica", rekao je Knežević te precizirao da je nedavno na hrvatskoj televiziji rekao da će ostaviti "tužiteljstvu da dokaže i sudu da presudi ko je nalogodavac tog ubojstva".

Na podsjećanje novinara kako je Đukanović rekao da je Pukanić u italijanskom gradu Bariju svjedočio o sadržaju tekstova koje je pisao da bi ucjenjivao i reketirao one o kojima je pisao, Knežević je upitao "ako Đukanović ima dokaze za to, zašto ih nije pokazao" te ocijenio da je vrlo ružno pričati takve stvari o čovjeku koji se više ne može braniti jer je mrtav.

"Ja znam da su Ivi Pukaniću, u slučaju duhanske mafije koju sam ja zbog svoje izloženosti u svemu tome pratio, nekoliko puta bili nuđeni veliki iznosi novca od ljudi koju su bili izravni posrednici ili kuriri duhanske mafije, znam isto tako da Pukanić nikada nije prihvatio ništa od njih. Da mu je zaista bio interes obogatiti se on bi jednu od tih ponuda prihvatio i ne bi morao možda više raditi", dodao je Knežević.

Crnogorski ministar unutarnjih poslova i javne uprave Ivan Brajović početkom novembra rekao je da crnogorska policija provjerava sve moguće navode po kojima je duhanska mafija umiješana u ubistvo Ive Pukanića i Nike Franića.

Dodao je da su Kneževiće tvrdnje u medijima da je za Pukanićevo ubistvo odgovoran duhanski kartel iza kojega stoji crnogorski premijer Milo Đukanović potaknule državno odvjetništvo da s Kneževićem "zatraži razgovor i ta je procedura u toku".

Također početkom studenog crnogorski mediji prenijeli su izjavu crnogorske državne odvjetnice Ranke Čarapić da će Knežević biti saslušan do kraja ovog mjeseca u vezi s izjavama o umiješanosti crnogorskih dužnosnika u tzv. duhansku aferu i povezanosti s ubistvom Pukanića. Čarapić je kazala da je odvjetništvo zatražilo saslušanje Kneževića i još nekih osoba te da je taj postupak u tijeku.

Knežević, koji je bivši član crnogorske vlade i Đukanovićev kum, nedavno je i u Hrvatskoj svjedočio u istrazi ubistva Ive Pukanića i njegovog suradnika Nike Franjića.

Zbog tih ubistava USKOK je u Zagrebu podigao optužnicu protiv Roberta i Luke Matanića, Amira Mafalanija, Slobodana Đurovića, Željka Milovanovića, koji je u pritvoru u Beogradu te Bojana Gudurića, koji je u bijegu.

Istog dana i za isti zločin u Beogradu su optuženi navodni nalogodavac Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, Željko Milovanović i Milenko Kuzmanović.